Rīgas Glābējsilītē atkal ielikts mazulis

Foto iesūtījusi Aiga Zeltiņa, mammam.lv/tetiem.lv reģistrētā mamma.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto iesūtījusi Aiga Zeltiņa, mammam.lv/tetiem.lv reģistrētā mamma.

12. gada 30. aprīlī Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Glābējsilītē ap plkst. 23.30 ielikta meitenīte. Orientējoši meitenītes vecums ir 2 nedēļas, bet svars - 3,600kg. Pēc pirmreizējās ārstu apskates viņa izskatās praktiski vesela. Mazulis šobrīd ievietots Bērnu slimnīcas jaundzimušo nodaļā. Par notikušo informētas visas atbildīgās institūcijas.

 

 

Šis ir jau divpadsmitais Bērnu slimnīcas glābējsilītē atstātais mazulis. Kopā Latvijas glābējsilītēs līdz šim ievietoti 14 mazuļi - astoņas meitenes un seši puisīši. Vienpadsmit mazuļi atstāti Rīgā, divi - Liepājā, bet viens - Daugavpilī. 

Latvijā kopā ir četras glābējsilītes. Pirmā glābējsilīte Latvijā tika atklāta Rīgā 2009.gada septembrī. 2010.gada oktobra sākumā tā tika izveidota arī Liepājā, bet 2011.gada janvārī glābējsilīte atklāta Daugavpilī, bet septembrī - Ventspilī. Nākamo glābējsilīti plāno atklāt šogad Valmierā. 

Reklāma
Reklāma

Pie glābējsilītes nav uzstādītas videokameras, negribēto bērniņu tur var ievietot anonīmi. Ja mazulis nav izsludināts meklēšanā un viņam nav vardarbības pēdu, tiesībsargājošās iestādes kriminālprocesu nesāk un vecāki meklēti netiek.

 

Ieskaties: www.babybox.lv