Glābējsilītē Daugavpilī atstāts puisēns. Mātei vēl ir iespēja atgūt mazuli

25. aprīlī plkst.13.20 Daugavpils reģionālās slimnīcas glābējsilītē tika ielikts aptuveni divas nedēļas vecs puisītis, informēja "Baby Box" projekta pārstāve Laura Zvirbule.

Es nevaru adekvāti rūpēties par šo bērniņu un viņu mīlēt, tādēļ uzticu rūpes par bērniņu un viņa mīlēšanu citiem vecākiem, savu lēmumu pamato mazuļa māte.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

"Es nevaru adekvāti rūpēties par šo bērniņu un viņu mīlēt, tādēļ uzticu rūpes par bērniņu un viņa mīlēšanu citiem vecākiem," savu lēmumu pamato mazuļa māte.

Mazulim glābējsilītē līdzi ielikta zīmīte ar bērna dzimšanas datumu, dzimšanas svaru - 3100 gramu, kā arī māmiņas atvadu vārdi: "Es nevaru adekvāti rūpēties par šo bērniņu un viņu mīlēt, tādēļ uzticu rūpes par bērniņu un viņa mīlēšanu citiem vecākiem."

Glābējsilītē atstātā bērna vecums ir aptuveni divas nedēļas, arī viņa svars kopš dzimšanas ir pieaudzis aptuveni par puskilogramu.

Pēc pirmreizējās apskates mazulis ir vesels. Pašlaik par notikušo tiek informēta bāriņtiesa un policija.

Ja mazulis nebūs meklēšanā, jau pēc trīs dienām viņam tiks piešķirts atradeņa statuss un puisītis būs brīvs adopcijai, kas nozīmē, ka pēc desmit dienām viņu no slimnīcas paņems jaunie vecāki. Tad viņš sešus mēnešus pavadīs pirmsadopcijas aprūpē jaunajā ģimenē, kuru laikā bioloģiskajiem vecākiem ir iespēja pieteikties bāriņtiesā, lai izskatītu jautājumu par bērna atgūšanu. Ja bioloģiskie vecāki nepiesakās, adopcijas process tiek noslēgts un bērniņš kļūst par pilntiesīgu jaunās ģimenes locekli.

Kopumā glābējsilītēs atstāti 15 mazuļi - 11 Rīgā, divi Liepājā un divi Daugavpilī. Divus no tiem mammas centušās atgūt, bet tā arī nav pacentušās, lai tas patiešām notiktu.

Viena no sievietēm, kura apgalvoja, ka glābējsilītē ieliktais mazulis ir viņas, vēlējās atgūt bērnu un interesējās par procedūru, taču vēlāk no bāriņtiesas redzesloka pagaisa. Arī otra sieviete pārdomāja.

Viena no māmiņām pat uzsākusi kārtot dokumentus. „Šī sieviete vēlējās to izdarīt, bet pati pārtrauca procesu. Vai nu nepietika vēlmes, vai radās citi mums nezināmi apstākļi, bet viņa nozuda no mūsu redzesloka,” teica Rīgas bāriņtiesas priekšsēdētāja vietniece Inese Ērgle.

Par otru sievieti vairāk zināja stāstīt Zvirbule, jo viņa jau pirms bērna piedzimšanas interneta forumā taujājusi par iespējām atstāt bērnu.

„Mums tas šķita gana nopietni – šī sieviete uzdeva kaudzi jautājumu, mēs kopā ar speciālistiem atbildējām, jo domājām, ka varbūt varam mainīt viņas lēmumu, taču sieviete teica, ka viņa jau sen izlēmusi tā darīt un pēc iznākšanas no dzemdību nama bērnu ielikusi glābējsilītē. Protams, mēs simtprocentīgi nezinām, ka tieši viņa ir šī bērna mamma, taču neilgi pēc bērna ielikšanas, šī pati sieviete interesējās, kā bērnu var atgūt. Bērnu glābējsilītē viņa bija ielikusi un, tiklīdz durtiņas aizvērušās, vienā mirklī atkal sapratusi, ka dara nepareizi.

Mēs viņai izstāstījām visu, kā viņa var atgūt bērnu, kur viņai jāiet, kas jādara, taču viņa pēc pārdomu brīža stingri pateica: nē. Viņas lēmumu atteikties no bērna bija sašķobījušas pirmās piecas dienas kopā ar mazuli slimnīcā,” stāsta Zvirbule.

Ieskaties: www.glabejsilite.lv

Reklāma
Reklāma