Rīt Lielā Talka norisināsies 1490 reģistrētās vietās

Jau rīt, 21. aprīlī, visā Latvijā notiks Lielā Talka. Talkošana visā valsts teritorijā notiks vienlaicīgi – no plkst. 9:00 – 15:00. Tīrīšanai un labiekārtošanai reģistrētas 1490 vietas, kas ir par 153 vietām vairāk nekā pērn.

Ja neesi nolēmis pievienoties talkotājiem kādā no 1490 reģistrētajām vietām, tu vari veltīt laiku savas tuvākās apkārtnes sakopšanai!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ja neesi nolēmis pievienoties talkotājiem kādā no 1490 reģistrētajām vietām, tu vari veltīt laiku savas tuvākās apkārtnes sakopšanai!

Šogad talkošanai ir pieteikts rekordliels talkošanas vietu skaits, taču tas nebūt nenozīmē, ka Latvija ar katru gadu kļūst arvien piemēslotāka. Gluži pretēji, jo trešajā daļā no visām reģistrētajām talkas vietām notiks nevis atkritumu savākšana, bet labiekārtošanas darbi – koku stādīšana, bērnu laukumu ierīkošana, soliņu rekonstrukcija u.c .
Talkas laikā savākto atkritumu apjoms ar katru gadu samazinās, piemēram, pērn talkas laikā rīdzinieki kopējiem spēkiem savāca 175 tonnas atkritumu, kas bija būtiski mazāk nekā gadu iepriekš.  Lielās Talkas galvenais palīgs Rīgā „L&T” jau trešo gadu talkas laikā savāktos atkritumus uz poligoniem izvedīs bez maksas.

Reinis Ceplis, Vides un atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma “L&T” direktors: „Lielās Talkas ideja pilnībā atbilst mūsu pārliecībai – rūpēties par vides drošību un sakoptību. L&T ir prieks un lepnums par iespēju sniegt lielāku ieguldījumu Lielajā Talkā nekā citiem Latvijas uzņēmējiem. Lielā talka mums ir nopietns loģistikas uzdevums – trīs dienu laikā ar tikai talkas vajadzībām norīkotu tehniku un darba vadību nodrošināt atkritumu laicīgu savākšanu no vairāk kā simts talkas vietām. Turklāt šogad L&T darbinieki sakops arī Ezermalas ielas un Ķīšezera krasta posmu pie Ķīšezera kanāliņa un darīs to kopā ar Rīgas Teikas vidusskolas skolēniem, kuri jau vairākus gadus ir aktīvi izglītojošās programmas L&T®Ekoskola konkursa „Šķiro un uzvari!” dalībnieki. Kopā ar skolēniem sakopsim teritoriju un vienlaicīgi uzreiz arī šķirosim, lai iespējami daudz otrreizēji izmantojamie atkritumi nenonāktu atkritumu poligonos.”

Vita Jaunzeme, Lielās Talkas rīkotāja: „Rīt visa Latvija sanāks kopā, lai vienotas vienam kopīgam mērķim – padarīt Latviju par tīrāko un zaļāko valsti pasaulē. Piedalīsies mazi un lieli, jauni un veci. Īpašs prieks, ka rīt talkot dosies arī 150 Iļģuciema cietuma sievietes, kuras kopīgiem spēkiem sakops cietuma pagalmu, kā arī teritoriju ap to. Domāju, ka šogad pārsniegsim pagājušā gada dalībieku skaitu, kas nozīmē, ka būs jau divi jauni rekordi.”

Atgādinām, ka talkas vietas var ērti atrast Lielās Talkas mājas lapā www.talkas.lv īpaši veidotā kartē – sadaļā “Talkas vietas”, kā arī dodoties uz m.1188.lv/talka mājas lapu, kurā automātiski tiks noteitks jūsu atrašanās punkts un piedāvāta tuvākā reģistrētā talkošanas vieta. Katrā talkas vietā ir savs koordinators, kurš saviem talciniekiem sestdienas rītā izsniegs bezmaksas atkritumu maisus. Atgādinām, ka maisi šogad ir dzeltenā krāsā un tie nekur citur kā talku norises vietās nebūs pieejami. Par darba cimdiem jāparūpējas pašiem talciniekiem.

Arī šogad talkot aicina Lielās Talkas uzticīgie atbalstītāji Rīgas Brīvostas pārvalde, SIA „Skonto Būve” un AS „Latvijas valsts meži”.

Talku atbalsta arī LR Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija Latvijas Vides aizsardzības fonds, RIMI, DHL Latvija, LASUA, L&T, Latvijas basketbolu savienība, TV3, Velokurjers, Linearis, E-paraksts, KSIL, Latvijas radio 2, JCDecaux, draugiem.lv, Latvijas Avīze, Leta, Pēdas LV, Latvijas pašvaldību savienība, Latvijas valsts prezidenta kanceleja, Kur tu esi, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, Latvijas ainavu arhitektūras biedrība, Dabas aizsardzības pārvalde, Jauno arhitektu kustība, Rīgas tehniskā universitāte.


Ieskaties:
www.talkas.lv

 

Reklāma
Reklāma