Mazsalacas hronisko meļu ģimene turpina internetā ubagot

Kasjauns.lv jau vairākkārtīgi ir rakstījis par hronisko meļu ģimeni no Mazsalacas – Raimondu Stepku un viņa sievu Baibu Beņķi. Abi, būdami cilvēki pašos spēka gados, izsūta tūkstošiem palīdzības lūgumu. Viņi lūdz ziedot savai izdzīvošanai, bērnu pārtikai, smagai operācijai un tamlīdzīgi. Kasjauns.lv atklāja, ka Stepka ar sievu raudulīgos palīdzības lūgumos putrojas, pastāvīgi melojot gan par savu ģimenes stāvokli, veselības problēmām, gan arī sabiedrības ļauno attieksmi un tā tālāk.

Foto: ekrānšāviņš no draugiem.lv

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: ekrānšāviņš no draugiem.lv

Lai arī ģimene ir uzskatāma par trūcīgu, viņi paši nerūpējas par situācijas uzlabošanu, bet tikai nemitīgi lūdz palīdzību citiem. Stepka un viņa sieva palīdzības lūgumus pārskaitīt naudu uz viņu bankas kontu izsūta nepazīstamiem cilvēkiem, un gan jau arī kāds uz viņu žēlabām atsaucas. Nesen daudzi sociālā tīkla draugiem.lv lietotāji saņēma Baibas Beņķes izsūtīto vēstuli. Vienu no tām publicējam (labotas gramatiskās kļūdas):

„Piedodiet, ka jūs traucēju. Esmu dziļos pārdzīvojumos, divas dienas nav nopietni ne maizes, ne ko ēst. Sava naudiņa būs tikai aprīļa vidū. Lūdzu, mēģiniet glābt. Tik tiešām nopietni – nezinu, ko iesākt. Galvenais – nav mazajam pilnīgi neko, ko dot. Es tik tiešām jums mēģināšu pa daļām atgriezt to, ko palīdzējāt. Domāju, jūs spēsiet mani saprast un palīdzēt vismaz tik daudz, lai varētu nopirkt maizi un paēst. Mazais puisītis vēl jūtas slims, lielais jau pusvesels. Domāju, nopietni. Labāk pajautāt, palūgt svešam, nekā zagt, melot, krāpt. Pasaule jau mani bija izsmējusi, tikai nezinu, kur biju vainīga. Tik tiešām nav ko ēst. Nezinu, ko iesākt.”

Vēl vēstulē tiek norādīts bankas konts, uz kuru var pārskaitīt naudu.

Draugiem.lv radošais direktors Guntars Meluškāns Kasjauns.lv pavēstīja: „Mēs esam saņēmuši sūdzības par šīs ģimenes rosību, esam viņus brīdinājuši, ieteikuši citus problēmu risinājumus un pat piemērojuši sodu atbilstoši portāla noteikumiem, uz laiku slēdzot pieeju draugiem.lv. Ja būs jaunas sūdzības, sekos mūsu reakcija, nu jau kādu laiku nevienu ziņojumu (par viņiem) neesam saņēmuši.”
 

Avots: www.kasjauns.lv

Reklāma
Reklāma