Veselības apdrošināšanā pirmo reizi iekļauta psihoterapija

Pirmo reizi veselības apdrošināšanas polisē ir iekļauta psihoterapija. Kopš 2012. gada sākuma RSU Psihosomatiskās Medicīnas un Psihoterapijas klīnikā „BTA Insurance Company” SE A3 polišu īpašnieki var saņemt ārstu–psihoterapeitu konsultāciju bez maksas.

FOTO: Aleksandrs Ivanovs

Ikvienam ir būtiski apzināties sevī mītošās jūtas, jo nereti tieši ilgstošs stress, zaudējums, dusmas, aizvainojums vai spēku izsīkums ir iemesls ķermeniskām jeb somatiskām veselības problēmām. Cilvēks ir viens veselums, un tikai emocionāli stabila un līdzsvarota personība slimo retāk un sasniedz vairāk.

Konsultācija pie ārsta–psihoterapeita noder gadījumos, ja ir tādas emocionālas izpausmes kā nemiers, bailes, vainas izjūta, neapmierinātība ar sevi, nespēja veidot attiecības, grūtības koncentrēties un atpūsties. Emocionālie sastrēgumi var izpausties arī kā pārmērīga ēšana un alkohola lietošana vai citas riska uzvedības. Neapzinātas emocionālas problēmas var izsaukt arī fiziskus simptomus, piemēram, bezmiegu, apetītes trūkumu, sirdsklauves, trīci, drebuļus, galvassāpes, sāpes vēderā, sliktu dūšu, caureju, biežu saaukstēšanos un citus.

Dr. Agita Lazdiņa, RSU Psihosomatikas klīnikas izpilddirektore: „Pasaules Veselības organizācija (PVO) definējusi, ka veselība ir fiziska, emocionāla un sociāla labklājība. Tieši ar psihosomatiskās medicīnas pieeju ir iespējams iedarboties uz visdziļāko slimības cēloni. Pēc 2011. gada pētījuma datiem, Eiropas Savienībā 38% iedzīvotāju cieš no psihoemocionālām slimībām, visbiežāk – no trauksmes un bezmiega. PVO prognozē, ka tuvākā nākotnē stress un depresija būs vadošais slimību izraisošais iemesls.

Ārstu–psihoterapeitu palīdzība ir ļoti nepieciešama, jo Latvijā apmēram divām trešdaļām ģimenes ārstu pacientu ir psihoemocionālu traucējumu diagnoze, tai skaitā bieži ir arī hronisku sāpju pacienti. Diemžēl Latvijā psihoterapiju valsts neapmaksā, un tādēļ ievērojamai daļai iedzīvotāju šis pakalpojums nav pieejams. Tāpēc esam ļoti gandarīti par sadarbību ar „BTA Insurance Company” SE, kas pirmie Latvijā sāk atbalstīt psihoterapiju.”

„BTA Insurance Company” SE Veselības riska parakstītāja Ilze Zariņa: „Mūsu uzņēmums nepārtraukti strādā pie savu pakalpojumu uzlabošanas, lai spētu piedāvāt klientiem aizvien pilnīgāku apdrošināšanas segumu, kas atbilstu visdažādākajām dzīves situācijām un vajadzībām. Veicot uzlabojumus Veselības apdrošināšanas programmās, mēs skatāmies, kas notiek veselības sistēmā valstī kopumā, un uzklausām klientu vēlmes; atbilstoši tam uzlabojam arī veselības apdrošināšanas programmas. Ir skaidrs, ka vienīgi vesels, emocionāli stabils cilvēks var būt produktīvs darbinieks; to saprot arī darba devēji, kas ir primārie mūsu veselības apdrošināšanas klienti un iegādājas apdrošināšanu saviem darbiniekiem. Tādēļ nolēmām polises segumā iekļaut arī psihoterapijas pakalpojumus, kas ļaus atgūt psihoemocionālo līdzsvaru un spēku grūtās dzīves situācijās. Jāņem vērā, ka ielaistas emocionālās problēmas var izraisīt turpmākus veselības sarežģījumus, tāpēc tās ir jānovērš laikus.”

Apdrošināšanas sabiedrības „BTA Insurance Company” SE A3 polišu īpašnieki RSU Psihosomatikas klīnikā var saņemt pilnībā apmaksātu individuālo konsultāciju pie psihoterapeita–psihosomatiskās medicīnas speciālista, kā arī ar ievērojamām atlaidēm saņemt citus klīnikas pakalpojumus:
•    4 krīzes terapijas vizītes (katra 45 min) – ar 50% atlaidi
•    individuālās terapijas vizītes (katra 45 min) – ar 20% atlaidi
•    pāru terapijas vai ģimenes terapijas vizīte (60 min) – ar 20% atlaidi

Lai saņemtu klīnikas pakalpojumus par pazeminātu cenu, jāuzrāda derīga „BTA Insurance Company” SE A3 veselības apdrošināšanas karte. Tā kā ir noslēgts līgums starp Psihosomatikas klīniku un apdrošināšanas sabiedrību, klientam jāmaksā summa, no kuras jau noņemta atlaide.

RSU Psihosomatikas klīnika atrodas Rīgā, Kapseļu ielā 23.
Papildu informācija: www.psihosomatika.lv, 67625655.

 

Reklāma
Reklāma