Šīs nedēļas sākumā gaisa temperatūra pakāpsies līdz +9 grādiem

Pirmdienas un otrdienas pēcpusdienā Latvijā gaidāms pavasarīgi silts laiks, trešdien gaisa temperatūra būs zemāka, savukārt nedēļas otrajā pusē atkal ieplūdīs siltāks gaiss, pēc BNS sagatavotās informācijas par sinoptiķu prognozēm ziņo www.kasjauns.lv.

Otrdien vietām Zemgalē un Kurzemes austrumos, iespējams, līdz pat +10 grādiem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Otrdien vietām Zemgalē un Kurzemes austrumos, iespējams, līdz pat +10 grādiem.

 

 

Pirmdien būs mainīgs mākoņu daudzums, nokrišņi nav gaidāmi, bet no rīta vietām Kurzemē veidosies migla, kas Dienvidkurzemes piekrastē var saglabāties ilgi. Dienā, sākot no valsts ziemeļiem, mākoņi izklīdīs, tādēļ pēcpusdienā saule gaisu sasildīs līdz +2..+9 grādiem, siltākais laiks gaidāms Kurzemē, izņemot rietumu piekrasti, un Zemgalē. Pūtīs mērens rietumu vējš. 

 

Otrdien vietām - galvenokārt valsts austrumu daļā - gaidāmi nelieli īslaicīgi nokrišņi. Rietumu vējš kļūs brāzmaināks, tomēr saule gaisu sasildīs līdz +3..+8 grādiem, vietām Zemgalē un Kurzemes austrumos, iespējams, līdz pat +10 grādiem. 

 

Trešdien laiks kļūs vēsāks - gaisa temperatūra dienā būs 0..+5 grādi. Ziemeļrietumu vējš brāzmās pūtīs līdz 13-18 metriem sekundē, spīdēs saule. 

Reklāma
Reklāma

 

Turpmākajās dienās debesis biežāk aizklās mākoņi, tomēr nokrišņu aizvien būs maz un no rietumiem pamazām ieplūdīs siltāks gaiss. Saskaņā ar pašreizējām prognozēm sestdien visā valstī, izņemot Kurzemes rietumu piekrasti un Ziemeļvidzemes piekrasti, temperatūra paaugstināsies līdz +7..+11 grādiem. 

 

Naktīs gaisa temperatūra nākamnedēļ pārsvarā pazemināsies līdz +2..-3 grādiem, reizēm līdz -6 grādiem. Tādēļ ledus un sniega kušana nebūs ļoti strauja. 

 

Daudzviet Kurzemē un Zemgalē sniega nav, bet visu Latgali un Vidzemi vēl klāj sniega sega, kas visdziļākā ir Alūksnē - 38 centimetri. Nākamnedēļ Kurzemes un Zemgales upēs pamazām sāksies ledus iešana, bet Latgalē un Vidzemē - vēl ne, prognozē hidrologi.