Latvijas labākajai mammai Marijai piedzimis 17. bērns

Kamēr demogrāfi uztraucas par dzimstības samazināšanos Latvijā, daugavpiliešu Marijas un Vasilija Činikailo ģimenē nesen piedzimis 17. bērns. Pagājušā gada decembrī Marija saņēma Latvijas labākās māmiņas titulu, raksta www.kasjauns.lv.

Foto: ekrānšāviņš no video.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: ekrānšāviņš no video.

 

Šomēnes Daugavpils reģionālās slimnīcas Dzemdību nodaļā kādai māmiņai piedzima 17. bērns, paziņoja nodaļas vadītāja Svetlana Šipova. Tomēr viņa neatklāja, kura ir laimīgā māmiņa. Variantu nav daudz, raksta Daugavpils prese, jo tik kuplas ģimenes ir retums. Laimīgā māmiņa, pēc visa spriežot, ir Marija Činikailo, kura pagājušā gada decembrī, kad Latvijas Lietišķo asociācija konkursā „Sieviešu prēmija 2011” viņu atzina par Latvijas labāko māmiņu, bija stāvoklī. 

 

Tolaik dzīvesbiedri Marija un Vasilijs Činikailo audzināja 16 bērnus un gaidīja septiņpadsmito. Vecākajam dēlam Pāvelam ir jau 20 gadu, bet jaunākajam bērnam tagad - tikai dažas dienas. 

 

Daugavpils Sociālo lietu pārvaldes vadītāja Svetlana Gavrilova atzīmē, ka Činikailo ģimene ir ticīga un bērnus audzina pēc Dieva baušļiem. Pati Marija ir ļoti talantīga. Viņa spēlē ģitāru, raksta dzeju, kuru labprāt lasa apkārtējiem. Viņas vīrs Vasilijs – labs meistars. Kopā ar vecāko dēlu ir uzcēlis māju. Visi bērni šajā ģimenē ir talantīgi, bet katrs ir īpašs savā veidā. Ģimene ir ļoti draudzīga un mīloša. 

 

Činikailo ģimenē uzskata, ka viņiem būs tik daudz bērnu, cik Dievs būs lēmis. Jautāti, kā viņi tiek galā ar tik kuplu bērnu saimi, vecāki stāsta, ka vecākie bērni palīdz auklēt mazākos, un tad jau var ar visu tikt galā. 

 

Reklāma
Reklāma

 

Kuplā ģimene

 

 

Avots: www.kasjauns.lv