Ogrē jaunieši fiziski un morāli pazemo skolas biedrieni

Janvāra vidū pieci jaunieši fiziski un morāli izrēķinājušies ar kādu Ogres novadā dzīvojošu meiteni. Jaunieši dzimuši 1994.-1997. gadā, un ir vienas skolas audzēkņi. No pieciem pāri darītājiem trīs bijušas meitenes, abi puiši vairāk kūdījuši, ne fiziski aizskāruši, raksta www.nra.lv.

FOTO: Aleksandrs Ivanovs

Ogres novada pašvaldības policijas priekšnieks Uģis Ulmanis skaidro, ka meitene netika nopietni piekauta, tā vairāk bijusi morāla izrēķināšanās. Cietusī gan tika rauta aiz matiem, grūsta sniegā un iedunkāta, bet nopietnus miesas bojājumus tas nav atstājis. Policija saņēmusi iesniegumus no cietušās meitenes un viņas mātes, un paskaidrojumus no pāri darītājiem.

"Konflikts notika ārpus mācību laika, kā jau lielākā daļa šāda veida pārkāpumu," saka U.Ulmanis. Domstarpības radušās jau mācību laikā, kas izpaudās kā necenzētu vārdu apmaiņa starp skolēniem. Ogres novada pašvaldības policijas priekšnieks saka: "Ja pieņem, ka cietusī meitene pirms tam arī izaicināja pāri darītājus, tas nedod tiesības viņu pazemot."

Jauniešiem tika sastādīti administratīvo pārkāpumu protokoli par sīko huligānismu. Lēmumu par administratīvā soda piemērošanu izskatīs tiesā.

"Bērni kļūst arvien ļaunāki, cietsirdīgāki un neiecietīgāki cits pret citu. Tā ir problēma, kas vairs nav raksturīga tikai pilsētas, bet arī lauku skolām, kādā noticis arī minētais gadījums," atzīst U. Ulmanis.

 

Avots: www.nra.lv

Reklāma
Reklāma