Atbalsta grupas vecākiem, kuri zaudējuši savu bērniņu, un slimu bērnu vecākiem

No  24. janvāra Bērnu slimnīcas "Vecāku mājā" sākušas darboties atbalsta grupas bērna zaudējumu piedzīvojušiem vecākiem un māmiņām, kuras aprūpē savu bērniņu slimnīcā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tikšanās bērna zaudējumu piedzīvojušiem vecākiem norisināsies katru otro nedēļu otrdienās no plkst. 18.30 līdz plkst. 20.30. Atbalsta grupas galvenais darbības princips būs dalīties un uzklausīt. Ikviens no vecākiem būs laipni aicināts dalīties savā pieredzē un pastāstīt, kas viņiem palīdzēja atgūties no zaudējuma, lai pilnvērtīgi dzīvotu tālāk - bez dusmām, aizvainojuma un vainas apziņas. Kopīgajās tikšanās reizēs vecākiem būs iespēja uzmundrināt vienam otru, vienlaikus tā būs arī vieta, kur kopīgi paklusēt, lai pieminētu savu zaudējumu.

Savukārt, no 28. janvāra Vecāku mājā sāks darboties atbalsta grupa māmiņām, kuras aprūpē savu bērniņu slimnīcā. Plānots, ka kopīgas tikšanās notiks reizi nedēļā, sestdienās no plkst. 10.00 līdz plkst.11.30. Bērna atveseļošanās periodā svarīgi apzināties sevi un savas izjūtas, arī slimnīca ir neierasta vide, tāpēc tikšanās reizēs būs iespēja pārrunāt gan pārdzīvojumus, gan arī praktiskus jautājumus.

Abas atbalsta grupas vadīs "Vecāku mājas" brīvprātīgā darbiniece Evita Maurmane, engelamamina@gmail.com, kura pati piedzīvojusi bērna zaudējumu, saskaroties ar dažādām izjūtām, un šobrīd vēlas sniegt emocionālu atbalstu citiem vecākiem. "Šīs nebūs terapijas grupas un neatsvērs vizītes pie psihoterapeita, taču tās ir viens no resursiem, kas var sniegt tik nepieciešamo atbalstu. Tā būs iespēja sievietēm uzklausīt vienai otru, vairāk izprast savas izjūtas un atgūt ticību saviem spēkiem," atzīst Evita Maurmane.

 

Raksti: engelamamina@gmail.com

Reklāma
Reklāma