Tiesa patur apcietinājumā par savu bērnu sakropļošanu aizdomās turēto medmāsu

Izvērtējot ar brīvības atņemšanu saistīta drošības līdzekļa turpmākas piemērošanas nepieciešamību, tiesa vakar nolēmusi paturēt apcietinājumā 41 gadu veco medicīnas māsu, kura tiek turēta aizdomās par savu bērnu sakropļošanu un nonāvēšanu, raksta www.kasjauns.lv.

Ekrānšāviņš no LTV video

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ekrānšāviņš no LTV video

Par to informēja aizdomās turētās sievietes advokāte Aija Āboliņa. Viņa norādīja, ka lietā vēl nav saņemti nekādi ekspertīžu slēdzieni un izmeklēšana joprojām ir tikai sākuma stadijā. Ņemot vērā minēto, sīkākus komentārus par lietas apstākļiem Āboliņa pagaidām nesniegšot.

"Cilvēks ir tikai aizdomās turamā statusā, vēl pat prokurors nav apsūdzību uzrādījis, nav atbildes ne no kādām laboratorijām, tā ka tas viss šobrīd vēl ir tikai baumu līmenī," sacīja advokāte.

Kā ziņots, pērn novembra beigās policija aizturēja un tiesa apcietināja kādu 1971.gadā dzimušu medicīnas māsu no Siguldas novada, kura tiek turēta aizdomās par to, ka viņa ilgstoši un apzināti radījusi mehāniskus acs bojājumus savai šobrīd 12 gadus vecajai meitai, kamēr bērns gulējis miega zāļu iespaidā. Pēc sešu gadu ilgas meitenītes redzes problēmu pētīšanas mediķiem radušās aizdomas, ka viņai nav iedzimta patoloģija, bet acs tiek bojāta, mehāniski iejaucoties no ārpuses.

Tagad policijas izmeklētāji pārbauda, vai sieviete nav veikusi līdzīgas manipulācijas arī ar diviem citiem saviem bērniem, kuri 1997. un 2008.gadā miruši. Pavisam viņa dzemdējusi četrus bērnus, no kuriem viens jau piedzimis nedzīvs, tāpēc šo gadījumu policija neizmeklē.

Aizdomās turētā sieviete, būdama medicīnas māsa, daudzu gadu garumā aprūpējusi bērnus vairākās Latvijas slimnīcās, taču ārstniecības iestādēs nekas aizdomīgs neesot konstatēts. Arī medmāsas profesionālajā darbībā nav fiksēti nekādi pārkāpumi.

Policijā minētais kriminālprocess par cietsirdīgu izturēšanos pret mazgadīgo un par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos patlaban ir vēl tikai sākuma stadijā. Visas aizdomas tiks pārbaudītas Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā, un apcietinātā sieviete nevar tikt uzskatīta par vainīgu nekādu noziedzīgu nodarījumu pastrādāšanā, pirms nav stājies spēkā attiecīgs tiesas nolēmums.

 

Avots: www.kasjauns.lv

Reklāma
Reklāma