Hroniskā meļa ģimene atkal internetā lūdz ziedojumus. Esiet piesardzīgi!

Pēc mēneša pieklusuma interneta lietotāji atkal saņem lūgumus pēc palīdzības no mazsalaciešu Raimonda Stepkas un Baibas Beņķes ģimenes. Krāpnieki un meļi joprojām cenšas iežēlināt lētticīgos labdarus, brīdina www.kasjauns.lv.

Jau pusotru gadu Mazsalacā dzīvojošais Raimonds Stepka un viņa sieva ar meliem un žēlabainiem lūgumiem cenšas izkrāpt ziedojumus savas dzīves nodrošināšanai. Foto: ekrānšāviņš no draugiem.lv

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Jau pusotru gadu Mazsalacā dzīvojošais Raimonds Stepka un viņa sieva ar meliem un žēlabainiem lūgumiem cenšas izkrāpt ziedojumus savas dzīves nodrošināšanai. Foto: ekrānšāviņš no draugiem.lv

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka vairākus mēnešus internetā uzdarbojās kāds Mazsalacas novadā dzīvojošais Raimonds Stepka, kurš ar viltu un meliem centās no lētticīgiem sociālo tīklu lietotājiem izmangot ziedojumus, stāstot, ka viņš tikko atgriezies no neveiksmīgas mugurkaula operācijas slimnīcā, ir bez iztikas līdzekļiem un nevar uzturēt savu sievu  - reizēm ar vienu, bet reizēm ar diviem bērniem. Viņš savu bēdu stāstu papildināja ar dramatiskiem apstākļu aprakstiem, kuru mērķis bija iežēlināt viņa dzīves stāsta lasītājus.

Tāpat Stepka meloja, ka viņam palīdzību atteikusi organizācija „ziedot.lv”, bet to piesolījuši sabiedrība pazīstami cilvēki un politiķi.

Kad Kasjauns.lv sazinājās ar Stepku viņš centās pārliecināt, ka palīdzību viņa vārdā lūguši paziņas. Tomēr tai pašā laikā gan viņš, gan viņa sieva Baiba Beņķe turpināja lūgt palīdzību.

Kasjauns.lv uzzināja, ka Stepkas ģimene tik tiešām ir atzīta par trūcīgu, bet viņi necenšas nopelnīt sev iztiku un pārtiek tikai no palīdzības un atbalsta maksājumiem.

Pēc publikācijas Kasjauns.lv gan Stepka, gan Beņķe savus ziedojumu lūgumus pārtrauca ievietot internetā, tomēr nu tie atkal parādījušies. Oktobra nogalē Stepka ar e-pasta starpniecību Kasjauns.lv apvainoja viņa nomelnošanā un solīja par to sūdzēties tiesā. Vienlaikus viņš attiecās no sarunas ar redakcijas pārstāvjiem. Nekādu oficiālu protestu no Stepkas vai viņa ģimenes Kasjauns.lv tā arī nesaņēma.

Viltus lūgums pēc palīdzības
Tagad palīdzības lūgumi pēc ziedojumiem atkal atjaunojušies un mulsina daudzus sociālo tīklu lietotājus. Lūk, kādu tekstu no Beņķes nesen ir saņēmuši vairāki draugiem.lv lietotāji (vēstule bija pārpilna ar gramatiskām kļūdām, Kasjauns.lv laboja tās stilu):

Tagad palīdzības lūgumi pēc ziedojumiem atkal atjaunojušies un mulsina daudzus sociālo tīklu lietotājus.

„Esmu grūtniece pēdējās dienās un neesmu nopirkusi to, kas nepieciešamas uz slimnīcu man un bērniņam.

Iztiekam tikai ar GIM pabalstu, kas pietiek tikai rēķiniem un pāris dienām paēst. Vēl audzinām bērniņu, kuram ir divi gadi un četri mēneši.

Vīrs bija uz ļoti sarežģītu mugurkaula operāciju, kura nepadevās Gaiļezera 16. nodaļā. Vīram palika sliktāk, nekā bija. Tagad izgāja magnētisko rezonansi, kura uzrāda, ka operācija nepieciešama atkārtoti.

Par operāciju nebūs ko samaksāt. Bet tagad lūdzu palīdzību tikai priekš sevis, jo slimnīcai neesmu sagatavota un rīt, parīt būs jābrauc uz dzemdību namu, nopirkts nekas nav! Ja jūs varat palīdzēt – lūdzu jums no sirds palīdziet. Tiklīdz saņemšu pēcdzemdību naudiņu, noteikti atdošu! Esam ļoti godīga ģimene. Mēģiniet lūdzu palīdzēt!”

Stepkas un Beņķes virtuālie paziņas draugiem.lv pēc šīs vēstules saņemšanas saņem lūgumus, lai viņiem pastāsta par šo „nelaimē nonākušo” cilvēku stāvokli. Lūk. Viens šāds vēstījums:

„(Beņķes) profilā redzama jauna meitene, kas gaida kārtējo bērniņu, jo redzams, ka divi jau ir. Mans jautājums, ja zini, kas par problēmu un cik tā ir nopietna, pastāsti. Tāpēc, ka mans dēls ar draugiem grasās sniegt pamatīgu palīdzību, bet lūdz uzzināt vai nav atkal krāpniece, jo uz tādu jau uzķērušies.”

Kasjauns.lv brīdina, ka šis palīdzības lūgums var būt savtīgu motīvu rakstīts.

„Šķērmi palika”
Par to liecina arī vairāki Kasjauns.lv lasītāju komentāri par Raimonda Stepkas un Baibas Beņķes ziedojumu lūgumiem:

* hehe: „Mana mamma arī uz viņu uzrāvās un noziedoja 20 latus. Pēc atkārtota lūguma un it kā viņa sievas lūguma mamma sāka interesēties Mazsalacas pašvaldībā. Kopš tā brīža vairs ne graša nedeva! Un pareizi darīja. Žēl, ka jau pirmajā reizē iekrita.”

* Oho!: „Cik tādu vēstuļu no abiem šīs ģimenes locekļiem nav bijis! Pat, ka viņš gatavs pārdot visus savus orgānus!”

* Natālija: „Arī es saņēmu šādu palīdzības lūgumu. Paskatoties, kas tas par cilvēku, kuram tik ļoti nepieciešama palīdzība no pensionāres ar nelielu pensiju - palika šķērmi.”
 

 

Reklāma
Reklāma

Avots: www.kasjauns.lv