Brazīlijā piedzimis divgalvains puisēns. VIDEO

Brazīlijā kādai sievietei vārdā Marija dvīņu vietā piedzimis bērns ar divām galvām. Par godu Ziemassvētkiem māte savus pēcnācējus nosaukusi par Emanuelu un Jēzu.

Mamma ne brīdi neizrādīja neapmierinātību vai satraukumu par bērna izskatu. Gluži pretēji - , mazulis tika saņemts ar prieku. Ekrānšāviņš.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mamma ne brīdi neizrādīja neapmierinātību vai satraukumu par bērna izskatu. Gluži pretēji - , mazulis tika saņemts ar prieku. Ekrānšāviņš.

 

25 gadus vecajai māmiņai Marijai de Nazārei ārsti bija prognozējuši dvīnīšus. Taču, kad mazie piedzima, pēc vairākām pārbaudēm atklājies, ka bērnam ir divas smadzenes un divi mugurkauli, bet kopēja sirds, plaušas un aknas. Tātad mazuļi nav siāmas dvīnīši, ko iespējams atdalīt.

 

Slimnīcas vadītāja Klaudionora Asisa Vaskonselosa žurnālistiem pavēstīja, ka sieviete uz slimnīcu devusies, jo sajutusi spēcīgas sāpes vēderā. Grūtniecības laikā sievietei netika veikta neviena ultrasonogrāfija, tādēļ anomālija atklājusies vien dažas minūtes pirms bērna nākšanas pasaulē. 

Māte baroja abas galvas un bērns visu laiku uzturējās pie mātes. Viņas vēlme bija uzreiz doties ar bērnu mājās.

Jaundzimušais mazulis šobrīd jūtas labi, bet ārsti ir noraizējušies par to, ko darīt tālāk. ”Ja abas smadzenes funkcionē normāli, kā lai mēs izlemjam, kuru galvu atdalīt”, vaicā Santa Kasas slimnīcas direktore Neila Dahasa. „Mēs šobrīd neapsveram operācijas veikšanu, tagad svarīgākais ir uzturēt bērnu labā stāvoklī un vērot, kā viņš attīstās.” 

 

Vaskonselosa arī atklāj, ka triju bērnu mamma ne brīdi neizrādīja neapmierinātību vai satraukumu par bērna izskatu. Gluži pretēji - , mazulis tika saņemts ar prieku. 

Reklāma
Reklāma

 

„Māte baroja abas galvas un bērns visu laiku uzturējās pie mātes. Viņas vēlme bija uzreiz doties ar bērnu mājās.” 

 

Zīmīgi, ka šis ir jau otrs divgalvainais bērns, kas šogad piedzimis Brazīlijā.

 

Skaties video ar divgalvaino mazuli