Iereibušus vecākus mājās ar auto ved 11 gadus vecs zēns

No svinībām Jēkabpilī uz mājām Vangažos svētdien savus iereibušos vecākus un vēl citus ģimenes locekļus ar automašīnu vedis 11 gadus vecs zēns. Šofera vecums šokējis pat pieredzējušos policistus, ziņo www.kasjauns.lv.

Autovadītājs bija tikai 11 gadus vecs, bet jaunākais pasažieris tikai četrus gadus vecs.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Autovadītājs bija tikai 11 gadus vecs, bet jaunākais pasažieris tikai četrus gadus vecs.

 

 

Kā informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis, vēlā svētdienas vakarā iereibuši vecāki dzīvības briesmām pakļāva visu ģimeni, ļaujot 11 gadus vecajam dēlam vadīt automašīnu. Automašīnā kopā ar vadītāju un vecākiem bija vēl divi ģimenes locekļi - četrus gadus vecs puika un 19 gadus vecs jaunietis. 

 

Svētdien neilgi pirms pusnakts Ogres ceļu policistu uzmanību piesaistīja automašīna "Ford Mondeo", kura devās Rīgas virzienā pa Daugavpils šoseju. Vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 kilometri stundā, automašīna pārvietojās ar aptuveni trīsreiz mazāku ātrumu. 

Pieredzējušie Ogres policisti bija šokēti par vecāku bezatbildīgo rīcību - cerot izvairīties no atbildības par braukšanu alkohola reibumā, vecāki dzīvības briesmām pakļāva visu ģimeni. 

Kad likuma sargi apturēja transportlīdzekli, viņi konstatēja, ka pie tā stūres sēž mazs zēns, taču pasažieru krēslos sēž manāmi iereibuši zēna vecāki un vēl divi pasažieri. Likuma sargi visas personas nogādāja policijas iecirknī, kur noskaidroja, ka visi ir vienas ģimenes locekļi un ka autovadītājs ir tikai 11 gadus vecs, bet jaunākais pasažieris tikai četrus gadus vecs. 

 

Reklāma
Reklāma

Pēc vecāku paskaidrojuma policisti saprata, ka ģimene devusies mājās no svinībām, kas notikušas Jēkabpilī. Uzzinot, ka brauciena galamērķis bija Vangaži, pat pieredzējušie Ogres policisti bija šokēti par vecāku bezatbildīgo rīcību - cerot izvairīties no atbildības par braukšanu alkohola reibumā, vecāki dzīvības briesmām pakļāva visu ģimeni. 

 

Par notikušo Ogres policisti ir noformējuši vienu administratīvo protokolu par vecāku pienākumu nepildīšanu un sākuši administratīvo procesu. 48 gadus vecais tēvs, kura izelpā bija aptuveni pusotra promile alkohola, agrāk ir sodīts par braukšanu reibumā un tikai nesen atguvis braukšanas apliecību, taču 41 gadu vecā māte, kuras reibums bija mazāks par promili, policijas redzeslokā nav agrāk nonākusi.  

 

Avots: www.kasjauns.lv