Ziemassvētku labdarības pasākumi Latvijas Dabas muzejā

Aicinām bērnu namu, internātskolu, krīzes un dienas centru audzēkņus uz Ziemassvētku labdarības pasākumiem „Rūdolfa rags”.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Nodarbības notiks laikā no 7. līdz 18. decembrim katru dienu plkst. 10.00; 12.00; 14.00. Nodarbībās mācīsimies pēc ragu formas atšķirt staltbrieža, aļņa un stirnas ragus, uzzināsim kā šie dzīvnieki ragus maina. Iemācīsimies atšķirt jaunu un augošu no nobrieduša raga – mērīsim, svērsim, salīdzināsim. Arī paši izveidosim ragus, ar kuriem pēc tam varēsim piedalīties svētku karnevālā. Nodarbību noslēgumā jau par tradīciju ir kļuvis mazs svētku mirklis pie Ziemassvētku eglītes. Varbūt varam gaidīt vēl kādu pārsteigumu?


Viena no raksturīgākajām ainiņām, kas mums saistās ar Ziemassvētkiem, ir šāda: uz zvaigznēm pilnu debesu fona – lidojošas kamanas! Tajās iejūgti ziemeļbrieži, bet uz kamanās dāvanu saiņiem – neviens cits kā pats Ziemassvētku vecītis. Klāt ir Ziemassvētki – brīnumu un pārsteigumu laiks.

Pasaulē ir ne mazums brīnumu un pārsteigumu. Vai tad tas nav brīnums, ka mūsu mežu lielākie iemītnieki aļņi un staltbrieži uz galvas nēsā vareno galvas rotu – ragus. Kā viņi pamanās nesapīties mežu biezokņu zaros un lapās? Kāpēc katru gadu šie dzīvnieki ragus maina – vecos nomet un jaunus atkal audzē? Vai Latvijā dzīvo arī ziemeļbrieži?

Reklāma
Reklāma

Atbildes uz šiem jautājumiem uzzināsiet, atnākot uz Dabas muzeja pasākumu „Rūdolfa rags”.

Savu apmeklējumu lūdzam iepriekš pieteikt pa tālruni – 67356039 vai 67356051

Gaidīsim Jūs Dabas muzejā – K. Barona ielā 4!