Iemīli rapšu eļļu!

Māmiņ, bagātini sava bērna uzturu ar rapšu eļļu! Ik dienu pievieno to zupai un dārzeņu biezenīšiem. Zīdaiņi var lietot uzturā rapšu eļļu jau no sestā dzīves mēneša.

Rapšu eļļa ir lietojama zīdaiņu uzturā jau no sestā dzīves mēneša. Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Rapšu eļļa ir lietojama zīdaiņu uzturā jau no sestā dzīves mēneša. Publicitātes foto.

Organismam vajadzīgās nepiesātinātās taukskābes, kas ir rapšu eļļas sastāvā, ir vajadzīgas arī pareizai bērna augšanai un attīstībai. Salīdzinot ar citām iecienītākajām augu eļļām, rapšu eļļā ir vairāk Omega-3 taukskābju. Turklāt šis produkts ir bagātīgs veselībai vajadzīgo taukos šķīstošo vitamīnu avots. Tas jāņem vērā, jo organisms nesintezē Omega-3 taukskābes, tādēļ tās katru dienu tāpat kā vitamīni A un E ir jāuzņem ar uzturu.

Rapšu eļļa ir lietojama zīdaiņu uzturā jau no sestā dzīves mēneša. Tā ir bagātīgs augu sterolu un Omega-3 avots – tās sastāvā ir 10 reižu vairāk Omega-3 taukskābes nekā olīveļļā. Tā ir arī linolskābes un alfa-linolēnskābes avots – tās nepieciešamas bērna pareizai augšanai un attīstībai. Rapšu eļļai ir augsts provitamīna A un augsts E vitamīna saturs, un vērtīgāks taukskābju saturs nekā olīvu un saulespuķu eļļai.
 
Uzzini vairāk www.iemilirapsuellu.lv
Seko mums arī www.facebook.com, www.twitter.com un

www.draugiem.lv





 

Reklāma
Reklāma