Uz prāmja "Romantika" piedzimis mazulis

Vakar īsi pirms plkst.20 Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC Riga) saņēma informāciju, ka uz pasažieru prāmja "Romantika" sākušās dzemdības un sievieti nepieciešams nogādāt mediķu aprūpē, mammam.lv/tetiem.lv informēja NPM dienests.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Uz notikuma vietu Irbes jūras šaurumā MRCC Riga norīkoja Gaisa spēku Aviācijas bāzes helikopteru Mi-17. Līdzi devās arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta ārstu brigāde, pastāstīja Krasta apsardzes dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Ulbina. 

Ap plkst.1 jaunā māmiņa ar bērniņu veiksmīgi nogādāta Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā. 

Prāmis "Romantika" bija ceļā no Rīgas un Stokholmu. 

Dzemdējusī sieviete ir Uzbekistānas pilsone. 

 

Saņemot ziņu no Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centra, ka jūrā uz prāmja „Romantika” kādai sievietei sākušās dzemdības, NMP dienesta OMD mediķu brigāde – reanimatologs, ginekologs un divi ārsta palīgi devās pie pacientes ar Nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēku Aviācijas bāzes helikopteru.

Helikopteram nosēžoties uz sauszemes, māti un jaundzimušo jau gaidīja divas specializētās NMP dienesta brigādes – reanimācijas un neonataloģijas, kuras abus stabilā stāvokli nogādāja slimnīcā. 

Reklāma
Reklāma

 

Nolaižoties uz prāmja klāja, helikopterā nekavējoties tika uzņemta māte un jaundzimušais. Gaisa transportēšanas laikā mediķu komanda turpināja sniegt visu nepieciešamo palīdzību gan mazulim, gan viņa mammai. Savukārt helikopteram nosēžoties uz sauszemes, māti un jaundzimušo jau gaidīja divas specializētās NMP dienesta brigādes – reanimācijas un neonataloģijas, kuras abus stabilā stāvokli nogādāja slimnīcā.

NMP dienesta direktors Armands Ploriņš izsaka pateicību Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un īpaši helikoptera apkalpes komandai un dienesta brigādes mediķiem par veiksmīgu un saskaņotu rīcību, kā rezultātā kopīgiem spēkiem izdevās sniegt labāko iespējamo palīdzību mammai un jaundzimušajam.

NMP dienesta direktors Armands Ploriņš uzsver, ka dienesta mediķi regulāri tiek mācīti un trenēti sniegt palīdzību pacientiem neikdienišķās situācijās. Sadarbībā ar Nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēku Aviācijas bāzi dienesta brigāžu mediķi tiek sagatavoti arī neatliekamās palīdzības sniegšanai pacientiem gaisa transportēšanas laikā helikopterā. Šobrīd jau gandrīz 150 NMP dienesta mediķi ir gatavi un spēj nodrošināt pacientu aprūpi lidojuma laikā.

 

Informāciju sagatavoja: NMP dienesta Komunikācijas nodaļa