Līgatnes dabas taku dzīvniekiem sarūpētas gandrīz 5 tonnas zīļu

Ir noslēgusies Latvijas Dabas muzeja un Gaujas nacionālā parka fonda kopīgi organizētā akcija ar aicinājumu lasīt zīles Līgatnes dabas taku dzīvniekiem. Pateicoties čaklajiem lasītājiem, uz Līgatni ir nogādātas teju 5 tonnas ozolzīļu, ar ziemas krājumiem nodrošinot visus Līgatnes dabas taku ozolzīļu ēdājus.

Pateicoties čaklajiem lasītājiem, uz Līgatni ir nogādātas teju 5 tonnas ozolzīļu, ar ziemas krājumiem nodrošinot visus Līgatnes dabas taku ozolzīļu ēdājus.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pateicoties čaklajiem lasītājiem, uz Līgatni ir nogādātas teju 5 tonnas ozolzīļu, ar ziemas krājumiem nodrošinot visus Līgatnes dabas taku ozolzīļu ēdājus.

Zīļu vākšanas akcija tika izsludināta šī gada oktobra sākumā, aicinot nogādāt zīles Latvijas Dabas muzejā vai Līgatnes dabas taku apmeklētāju centrā. Zīļu lasītāji varēja izvēlēties, tieši kuram dzīvniekam cienasts ir domāts, kā arī pievienot zīmējumu vai novēlējumu. Dabas muzejs un Gaujas nacionālā parka fonds apbalvoja ražīgākos zīļu vācējus un interesantākā novēlējuma autorus.
Latvijas Dabas muzejs par aktīvu dalību akcijā vēlas pateikties Rīgas Doma kora skolas 1.a un 1.b klases skolēniem, kā arī 234. pirmsskolas izglītības iestādes 21. grupiņai, kas izveidoja novēlējumu grāmatiņu dabas takās dzīvojošām vāverēm. Īpaša pateicība arī Viesturam Straumem un Inesei Ruskai, kura zīles Līgatnes dabas taku iemītniekiem nesa vairākkārt.
Savukārt Gaujas nacionālā parka fonds par aktīvu dalību akcijā apbalvojis Cēsu pilsētas 5. pirmskolas izglītības iestādi, Cēsu pilsētas Pastariņa pamatskolu, Jāņmuižas pirmsskolas izglītības iestādi, Priekuļu Pirmsskolas izglītības iestādi "Mežmaliņa”, Priekuļu vidusskolu, Valmieras pamatskolu un pirmsskolas izglītības iestādi "Varavīksne". Visus saņemtos zīmējumus un laba vēlējumus varēs apskatīt Līgatnes dabas taku apmeklētāju centrā.
Latvijas Dabas muzejs un Līgatnes dabas taku kolektīvs mežacūku, aļņu, stirnu, lāču, staltbriežu un vāveru vārdā sirsnīgi pateicas ikvienam ozolzīļu lasītājam!

Reklāma
Reklāma