Itālijā uz 16 gadiem notiesā sava bērna slepkavu latvieti Elizabeti. VIDEO

Nevis 11, bet gan 16 gadi cietumā būs jāpavada latvietei Elizabetei Pētersonei un viņas civilvīram Paulo Arrigo par meitenes 17 mēnešu vecā dēla Gabriēla nosišanu. Itālijas tiesa nule palielinājusi viņiem piespriesto sodu, vēsta ziņu portāls www.kasjauns.lv.

Latviete Itālijā savu 17 mēnešus veco mazuli sita bieži, līdz spēriens pa aknām izrādījās nāvējošs... Kadrs no Itālijas TV sižeta.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Latviete Itālijā savu 17 mēnešus veco mazuli sita bieži, līdz spēriens pa aknām izrādījās nāvējošs... Kadrs no Itālijas TV sižeta.

Dženovas tiesa Itālijā par pieciem gadiem palielinājusi cietumsodu 22 gadus vecajai latvietei Elizabetei Pētersonei un viņas 25 gadus vecajam civilvīram, itālim Paulo Arrigo par pirms divarpus gadiem sievietes 17 mēnešus vecā dēliņa Gabriēla sišanu līdz nāvei. Tagad viņiem 11 gadu vietā cietumā būs jāpavada 16 gadi. 

 

Itālijas laikraksts „Sanremo News” gan vēsta, ka abi notiesāti gatavojas iesniegt kasāciju un ir gaidāma vēl viena tiesas prāva. 

 

Sišana „bezjēdzīgu iemeslu dēļ” 

Jau pērn tiesa Pētersoni un Arrigo atzina par vainīgiem smagu un ilgstošu miesas bojājumu nodarīšanā mazulim, kuram nāvējošs izrādījās spēriens pa aknām 2009. gada maijā, raksta „Latvijas Avīze”. Toreiz tiesa varmākām piesprieda katram 11 gadu cietumsodu. 

 

Tomēr prokuratūra nebija mierā ar tiesas lēmumu, uzskatot, ka sods ir pārāk maigs. Dženovas tiesa lietu izskatīja atkārtoti un, lai gan tai neizdevās pierādīt, kurš no abiem izdarījis liktenīgo nāvējošo spērienu, tiesnesis atzina, ka tas nav būtiski soda apmēra noteikšanai, jo abi mēnešiem ilgi vardarbīgi izturējās pret bērnu. Tā kā pirmās instances tiesas tiesnesis savā spriedumā nebija ņēmis vērā apstākli, ka sišana notikusi „bezjēdzīgu iemeslu dēļ”, apelācijas tiesa prasību atzina par pamatotu un pastiprināja piespriesto cietumsodu līdz 16 gadiem katram. 

Jau pērn tiesa Pētersoni un Arrigo atzina par vainīgiem smagu un ilgstošu miesas bojājumu nodarīšanā mazulim, kuram nāvējošs izrādījās spēriens pa aknām 2009. gada maijā.

 

Mazo Gabriēlu sita un spārdīja ilgi un nežēlīgi 

Jāatgādina, ka desmit dienas pirms Gabriēla nāves bērns jau ticis ievietots slimnīcā ar lauztu roku. Māte teikusi, ka bērns izkritis no gultiņas. Ne ārsti, ne tiesneši šai versijai  netic. 

 

Reklāma
Reklāma

2009. gada maijā „Latvijas Avīze” rakstīja, ka slimnīcā, kurā mira mazais Gabriēls, sekcijā konstatēts, ka bērns pusstundu ticis spārdīts, par ko liecinot aknu, nieru un liesas bojājumi, kā arī no vardarbības cietusī seja. Izšķirīgs bijis trieciens pa aknām. Bērnam konstatētas arī citas rētas, kas radīja aizdomas, ka bērns sists arī agrāk. 

 

Labākas dzīves vietā Itālijas cietums 

Elizabete palika stāvoklī Latvijā, kad mācījās 12. klasē. Gabriēla tēvs neesot Paolo. Itālijas laikraksti rakstīja, ka bērna tēvs bijis kāds itālietis, ar ko viņa iepazinusies Latvijā viņa ceļojuma laikā, bet uz Itāliju atbraukusi bērna tēva meklējumos. 

 

Elizabetes vecmāmiņa Velga „Latvijas Avīzei” stāstīja pavisam ko citu: „Elizabete man teica, ka bērna tēvs ir Jānis un ka kopā ar viņu lidos uz Milānu. Elizabete man nemeloja. Mēs ļoti labi sapratāmies.” Tomēr viņa nenoliedza, ka Elizabete spēj melot. Savam tēvam Artūram meitene pirms brauciena uz Itāliju teikusi, ka lidos kopā ar māti, kas nebija taisnība. Aizdomas, ka Elizabetes vārdiem nevar ticēt, radās arī Itālijas mediķiem. 

 

Itālijas mediji par Elizabeti rakstīja dažādus faktus, kas viņai neglaimoja. Elizabete Latvijā esot strādājusi par bārmeni, ar Gabriēlu Itālijā ieradusies labākas dzīves meklējumos. Vietējie žurnālisti meiteni pazinuši, jo latviete lūgusi viņu intervēt par dalību skaistumkonkursos, droši vien cerēdama tā atrast darbu. Gandrīz katru vakaru Elizabete bijusi sastopama diskotēkās. Ar Paolo viņa iepazinusies 2008. gada vasarā, un ar laiku viņi sākuši dzīvot kopā.   

 

Itālijas tiesa skata lietu par bērna slepkavām – Elizabeti Pētersonu un Paulo Arrigo 

http://www.youtube.com/watch?v=BjVCFUxYcQQ

 

Avots: www.kasjauns.lv