Daugavpilī glābējsilītē atstāts pirmais jaundzimušais

14. oktobrī ap plkst.16 Daugavpils reģionālajā slimnīcā glābējsilītē atstāts pirmais jaundzimušais – meitenīte, informēja Daugavpils reģionālās slimnīcas administrācijā.

Daugavpils reģionālajā slimnīcā glābējsilītē atstāts pirmais jaundzimušais – meitenīte.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Daugavpils reģionālajā slimnīcā glābējsilītē atstāts pirmais jaundzimušais – meitenīte.

Glābējsilīte, kur māte var anonīmi atstāt savu jaundzimušo, ja nolēmusi no bērna atteikties, Daugavpils reģionālās slimnīcas jaunajā Dzemdību nodaļā tika atklāta šogad 28.janvārī.

 

Pateicoties Daugavpils slimnīcas un pilsētas vadībai un šo atbildīgo institūciju izrādītajai iniciatīvai un intensīvajam darbam, sabiedrisko attiecību kompānijas Divi gani vadībā projekts Daugavpilī tika īstenots nepilnu četru mēnešu laikā.
 


Baby Box ir traģiska nozieguma profilakses projekts. Tāda bērna dzīvībai, kurš nav gribēts, nav gaidīts, nav mīlēts. Tāda bērna dzīvībai, kura māte mums neizprotamu iemeslu dēļ ir gatava jaundzimušo pamest vārtrūmē, kāpņu telpā vai iemest miskastē. Pie Baby Box nav uzstādītas videokameras, negribēto bērniņu šeit var ievietot anonīmi. Ja mazulis nav izsludināts meklēšanā un viņam nav vardarbības pēdu, tiesībsargājošās iestādes kriminālprocesu neuzsāk un vecāki meklēti netiek.
Ik gadu mūsu zemē tiek atrasti vairāki šādi miruši jaundzimušie. Cik ir vēl neatrastie – šādas statistikas nav.
Latvijā tiek plānots izveidot vairāk nekā piecas Glābējsilītes. Sociāli šo projektu atbalstījušas Iekšlietu, Veselības un Labklājības ministrijas, Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija, pilsētu pašvaldības, Latvijas Bērnu fonds, Bāriņtiesa, Latvijas masu mediji, valsts vadošie medicīnas speciālisti, tiesībsargs un baznīca.

Reklāma
Reklāma

 

Pašlaik Latvijā kopā ir četras glābējsilītes.

 

Ja vēlies palīdzēt un iesaistīties, ieskaties: www.babybox.lv