Rakstniece Laima Muktupāvela apprecas ar dzejnieku no Turcijas

Skaisti rudenīgā dienā – 8. oktobrī – Ogres dzimtsarakstu nodaļā apprecējusies rakstniece Laima Muktupāvela (49). Nu viņas sirds pieder turku kultūras darbiniekam Ahmetam Kotam (58).

Rakstniece Laima Muktupāvela tagad dēvējama par Kota kundzi. Viņa smaida, ka par godu uzvārdam iegādājusies kleitu ar kaķiem (kot - kaķis, no krievu val.)!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Rakstniece Laima Muktupāvela tagad dēvējama par Kota kundzi. Viņa smaida, ka par godu uzvārdam iegādājusies kleitu ar kaķiem (kot - kaķis, no krievu val.)!

 

 

Pēc laulības reģistrācijas, kas visai latviskā gaisotnē notika Ogres novada dzimtsarakstu nodaļā, rakstniece ir pārgājusi vīra uzvārdā, tāpēc godināma kā Laima Kota. 

 

 

Laulības ceremonijas izvērtās ļoti sirsnīga – prieka asaras mijās ar platiem smaidiem gan viesu, gan pašaslīgavas sejā. Savs nopelns tam ceremonijas vadītājai, Ogres dzimtsarakstu nodaļas vadītājai Lidijai Vītolai. Krāšņos vārdos viņa prata ietērpt visiem zināmo faktu, ka mīlestībai nav robežu – arī vecuma robežu ne. Paskat, kā daba maina kokus – te lapas plaukst, te krāsojas, te krīt, bet dzīvības sula stumbrā kūsāt kūsā. Gluži tāpat ar cilvēku, kas mīlestības pilns. 

 

Līgavaiņa rokās skaisto līgavu nogādāja pāra vedējtēvs, sens rakstnieces ģimenes draugs Alberts Kohs. 

Ģimenes portālam mammam.lv/tetiem.lv atklāj, ka jau pirms precībām Latvijā viņas vīru Ahmetu Turcijas draugi un radi jau ir sveikuši un godinājuši precēta vīra kārtā. „Manam vīram ir svarīgi dažādi rituāli, tāpēc būtiskas arī kāzas. Starp citu, kad Turcijā sieviete un vīrietis sāk dzīvot kopā, tad sievieti nesauc par draudzeni vai citos vārdos, bet tikai par sievu,” teic Laima. 

 

Reklāma
Reklāma

Ogres dzimtsarakstu nodaļas darbiniece atklāja, ka Laimas Muktupāvelas precības viņi uztver kā vērienīgas – pēdējos gados kāzinieku pulki esot ļoti knapi, priekšroku dodot laulībām tikai liecinieku klātbūtnē. Ievēro – visām dāmām galvā ziedu vainadziņi! Sākotnēji Laima gribējusi vīt tos pati, bet secinājusi, ka tomēr nepagūs, tāpēc iegādājusi tirdziņā Stambulā. Kāzās piedalījās gan Laimas mammīte un  māsa Dace, gan bērni, kas dzimuši iepriekšējās divās laulības, gan arī tuvas draudzenes. 

 

Kāpēc viesos tikai sievietes?

Fotogrāfijā labi redzams, ka viesos ir tikai daži vīrieši – neskaitot jauno vīru un vedējtēvu, redzami vēl tikai rakstnieces dēls Krišus, viņas bijušais vīrs Jānis un vēl pāris kungu. Laima portālam mammam.lv/tetiem.lv atzīst – tikai sieviešu aicināšana uz kāzām nav nekāda īpašā turku tradīcija. „Es tā gribēju. Šīs sievietes man dzīves laikā ir daudz devušas, bija klāt svarīgos brīžos.” 

 

Jau oktobra vidū jaunā ģimene pārcelsies atpakaļ uz Turciju, ko nu mūsu rakstniece dēvē par savām mājām.

 

Ģimenes portāls mammam.lv/tetiem.lv Laimai un Ahmetam vēl kopā piedzīvot neskaitāmus brīnišķīgus un emociju pilnus gadus!

 

Vairāk par Laimas Muktupāvelas un Ahmeta Kota kāzu dienu lasi žurnālā "Kas Jauns"!

Foto: Mārcis Priede, "Kas Jauns"