Atklāta Glābējsilīte arī Ventspilī

30. septembrī tika atklāta Ventspils Glābējsilīte – vieta bērna dzīvībai. Tā atrodas Ventspils slimnīcā – Inženieru ielā 60.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Projekts Ventspilī īstenots, pateicoties SIA „Ventspils nafta termināls” līdzekļiem – tas ir uzņēmums, kas savā 50 gadu jubilejā nolēma dāvināt pilsētai un valstij šo projektu, lai pasargātu mazuļu dzīvības un sabiedrībā aktualizētu tēmu par pamestiem zīdaiņiem.
Par godu Ventspils Glābējsilītei bērnu nama „Selga” bērni un audzinātājas būs parūpējušies par Ventspils simbola – gotiņas – izgatavošanu, ko simboliski ielikt Glābējsilītes gultiņā demonstrācijas laikā.
Darbs pie šīs Glābējsilītes tika sākts 2011. gada aprīlī, uzsākot sarunas par kopdarbu starp projekta īstenotājiem Latvijā „Divi gani – sabiedriskās attiecības”, ģenerālsponsoru SIA „Ventspils nafta termināls”, Latvijas Bērnu fondu un projekta sadarbības partneriem – Ventspils pilsētas domi, Ventspils slimnīcu un krīzes centru ģimenēm ar bērniem „Paspārne”.

Baby Box ir vieta, kurā vecāki anonīmi var atstāt savu mazuli. Baby Box ir traģiska nozieguma profilakses projekts. Tas ir projekts bērna dzīvībai. Baby Box mērķis ir ne tikai izglābt nemīlēta un negribēta bērna dzīvību, bet arī sabiedrībā rosināt diskusiju par ģimenes plānošanas jautājumiem.
Ventspilī Baby Box ievietots slimnīcas „klusajā” teritorijā, lai cilvēks, kurš ievieto bērnu Glābējsilītē, paliktu anonīms – tieši tāpat kā citviet Latvijā. Arī citur pasaulē pie Baby Box nav ne video novērošanas kameru, ne apsardzes.
Latvijā pirmais Baby Box tika atklāts 2009. gadā Rīgā, tad sekoja Liepāja un Daugavpils. Līdz šim Latvijas Glābējsilītēs ievietoti 11 mazuļi – 6 meitenes un 5 zēni. 9 mazuļi atstāti Rīgā, bet 2 – Liepājā.

 

Ieskaties: www.glabejsilite.lv vai www.babybox.lv

Reklāma
Reklāma