Deviņgadīgā Agate savaldzina „Bērnu Jaunā viļņa” publiku

Deviņgadīgā skrīveriete Agate Albekeite, kas piedalījusies arī LNT šovā "Mazo dziesmas Latvijai", „Bērnu Jaunajā vilnī”, kurš nule kā noslēdzies Ukrainā, iekarojusi nedalītas publikas simpātijas un ieguvusi skatītāju balvu, vēsta www.kasjauns.lv.

Žiperīgā Agate no Skrīveriem negribot būt tāda, kādi lielākoties ir viņas vienaudži - tik sēž pie datora. Foto: Valters Preimanis.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Žiperīgā Agate no Skrīveriem negribot būt tāda, kādi lielākoties ir viņas vienaudži - tik sēž pie datora. Foto: Valters Preimanis.

 

 

Šīs nedēļas sākumā Krimas pussalā bērnu nometnē „Arteks” noslēdzās populārās mūzikas konkurss „Bērnu Jaunais vilnis”, kurā ar dziesmu par mazo raganiņu uzstājās arī mazā skrīveriete Agate, kura ceļazīmi uz Krimu nopelnīja uzvarot nacionālajā – Latvijas bērnu „Jaunā viļņa” konkursā. 

 

Galveno balvu „Bērnu Jaunajā vilnī” ieguva 13-gadīgais ukrainis Andraniks Aleksaņans, 2. vietu – 11-gadīgais bulgārs Ivailo Fiļipovs, bet trešo vietu izcīnīja arī Ukrainas pārstāvis – 12 gadus vecais Ņikita Lučko. 

 

Mūsu Agate gan pašmāju publiku, gan arī Krimas publiku pārsteidza ar savu dabisko pozitīvismu. „Bērnu Jaunā viļņa 2011” mājaslapā par Agati rakstīts: 

Agate atzīst, ka viņu pilnveidoties mudina vienaudži, kuri sēž pie datoriem un citu neko nedara. „Es tāda negribu būt! Gribu daudz, ko uzzināt.


„Skolā viņai patīk visi priekšmeti. Agate saka: „Īpaši man patīk angļu valoda un mājturība. Tāpat interesē arī matemātika un latviešu valoda.” Agates muzikālās spējas pamanīja viņas mamma Danute, bet pēc tam bērnudārza audzinātāja. Meitene vēlas uzzināt Ziemassvētku vecīša mobilā tālruņa numuru, lai varētu ne tikai patērzēt ar viņu, bet arī vecīti uzaicināt ciemos un no viņa saņemt svētku dāvanu. 

 

Agate arī teic, ka ir drosmīga un varētu pat ieiet krātiņā ar tīģeriem. Viņa mīl lūkoties uz Rīgu no putna lidojuma augstuma jeb precīzāk no TV torņa Zaķusalā skatu laukuma. Tāpat viņa mīl rakstīt dzeju. 

Reklāma
Reklāma

 

Agate atzīst, ka viņu pilnveidoties mudina vienaudži, kuri sēž pie datoriem un citu neko nedara. „Es tāda negribu būt! Gribu daudz, ko uzzināt,” saka Agate. Meitene labprāt spēlētu kādu lomu komēdijās, jo viņai ļoti patīk jokoties un smieties.” 

 

„Bērnu Jaunajā vilnī 2011” Artekā Agate izpildīja divas dziesmas: "Dig a litlle deeper" no multfilmas "The princess and the frog", un "Mazs cinītis" (A. Mangulis, G.Račs).

 

Skaties Agates uzstāšanos šovā "Mazo dziesmas Latvijai"!  

 

 

Avots: www.kasjauns.lv