Ventspilī atklās ceturto Glābējsilīti Latvijā

Rudenī Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī tiks atklāts "Baby Box" jeb Glābējsilīte — vieta bērna dzīvībai. Projekts īstenots, atsaucoties uz slimnīcas izrādīto iniciatīvu — glābt negribētu mazuļu dzīvības. Darbs pie Ventspils "Baby Box" tika uzsākts 2011. gada aprīlī, un tā būs ceturtā Glābējsilīte Latvijā.

Pie Baby Box nav uzstādītas videokameras, negribēto bērniņu šeit var ievietot anonīmi. Ja mazulis nav izsludināts meklēšanā un vardarbības pēdu nav, tiesībsargājošās iestādes kriminālprocesu neuzsāk un vecāki netiek meklēti.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pie "Baby Box" nav uzstādītas videokameras, negribēto bērniņu šeit var ievietot anonīmi. Ja mazulis nav izsludināts meklēšanā un vardarbības pēdu nav, tiesībsargājošās iestādes kriminālprocesu neuzsāk un vecāki netiek meklēti.

Projekts Ventspilī tiek īstenots, pateicoties Latvijas Bērnu fonda, SIA „Ventspils nafta termināls” un citu reģionālo uzņēmēju līdzekļiem. Projektu  atbalsta Ventspils pilsētas dome, Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca un krīzes centrs ģimenēm ar bērniem „Paspārne”.


Projekta vadītāja Laura Zvirbule: „Katra Glābējsilīte ir iespēja kādas mazas, vecāku negribētas dzīvībiņas turpinājumam. Glābējsilīte ir ne tikai iespēja bērnam dzīvot, bet arī mirklis pārdomām pirms bērna ievietošanas tajā. Glābējsilīte ir arī vieta, kas mudina mūs visus aizdomāties, vai un kā varam palīdzēt cilvēkiem mums apkārt, palīdzēt novērst noziegumu, kura rezultāts — miris zīdainis. Bērna ievietošana Glābējsilītē ir situācijas galējs variants — ja nav iespējams rīkoties citādāk. Ir patiesi liels prieks, ka šī projekta mērķus izprot arvien vairāk cilvēku. Liels paldies par viņu interesi un sniegto atbalstu, kas palīdz glābt Latvijas bērnu dzīvības.”


Projekts „Baby Box” — vieta bērna dzīvībai ir iespēja glābt to bērnu dzīvības, kuri ir pilnīgi bezspēcīgi vecāku neadekvātas rīcības priekšā. „Baby Box” ir traģiska nozieguma profilakses projekts! Pie „Baby Box” nav uzstādītas videokameras, negribēto bērniņu šeit var ievietot anonīmi. Ja mazulis nav izsludināts meklēšanā un vardarbības pēdu nav, tiesībsargājošās iestādes kriminālprocesu neuzsāk un vecāki netiek meklēti.


Latvijā pirmais „Baby Box” tika atklāts 2009. gadā Rīgā, tad sekoja Liepāja un Daugavpils. Līdz šim Latvijas Glābējsilītēs ievietoti 10 mazuļi — 5 meitenes un 5 zēni. 9 mazuļi atstāti Rīgā, bet 1 — Liepājā.

Reklāma
Reklāma


Sociāli, informatīvi un idejiski šo projektu atbalsta Iekšlietu, Veselības un Labklājības ministrija, Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija, pilsētu pašvaldības, Latvijas Bērnu fonds, Bāriņtiesa, Latvijas masu mediji, valsts vadošie medicīnas speciālisti, tiesībsargs un baznīca. Latvijā tiek plānots izveidot vairāk nekā piecas Glābējsilītes. Nākamais reģions, kurā tiks izveidota Glābējsilīte, ir Vidzeme.


Sadarbībā ar Latvijas Bērnu fondu ir izveidots ziedojumu konts Glābējsilītes projekta ieviešanai Latvijā.
Latvijas Bērnu fonds
Reģ. Nr.: 40008018725
Konta Nr.:LV42UNLA0002000707402
Banka: A/S „SEB Banka”
Maksājuma mērķis: Baby Box
Ja vēlaties ziedot Ventspils Baby Box izveidei, kā maksājuma mērķi, lūdzu, norādiet: Baby Box Ventspils.


Pārējie saziedotie līdzekļi tiks novirzīti Vidzemes Glābējsilītes izveidei. Tiklīdz saziedotā summa būs sasniegusi 5’000Ls, tiks izvēlēta konkrēta Vidzemes Glābējsilītes atrašanās vieta — pilsēta un slimnīca — un tiks uzsākta projekta īstenošana.

Ieskaties: www.glabejsilite.lv vai www.babybox.lv