Jaunajam tētim pēkšņi atklāj kaulu smadzeņu audzēju

Pēc vairāku gadu gaidīšanas pārim beidzot pieteicās mazulītis. Ģimene uzgavilēja. Taču drīz pēc bērniņa piedzimšanas jaunajam tētim sākās veselības problēmas un ārsti atklāja, ka vīrietim ir piecas (!) smagas slimības. Tai skaitā rets audzējs kaulu smadzenēs... 

Ģimene tic, ka reiz vīrs vesels atgriezīsies mājās no slimnīcas, un dēliņš varēs baudīt tēta uzmanību...

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ģimene tic, ka reiz vīrs vesels atgriezīsies mājās no slimnīcas, un dēliņš varēs baudīt tēta uzmanību...

 

Rakstu Jums mūsu ģimenītes bēdu stāstu. Ar vīru esam 29 gadus jauns pāris, pirms septiņiem mēnešiem mums beidzot pieteicās daudzus gadus gaidītais mazulis. Taču ar šo tik ļoti aizkustinošo brīdi manam vīram Andrim sākās veselības problēmas. 

 

Vīram piecas smagas slimības!

Sākumā to visu novēlām uz ziemu, ka tas, iespējams, ir kaut kāds gripas paveids vai saistīts ar negulētajām naktīm, kas ar dēliņa piedzimšanu bija ļoti aktuāli. Taču mēnešiem ritot, vīrs palika arvien švakāks, nevarīgāks, bālāks un temperatūra nepazuda jau kādus trīs mēnešus, drīz vīrs zaudēja samaņu un  nonāca mediķu rokās. Es paliku viena ar dēliņu Gabrielu uz rokām. 

 

Andrim vairākas reizes ārsti noteica nepareizu diagnozi, līdz ar to sanāca uzņemt nepareizus medikamentus. Ārsti bija lielā neizpratnē, kas viņam kaiš, veica vērienīgus izmeklējumus vairākās iestādēs vairāku nedēļu garumā, līdz beidzot nonāca pie galīgā rezultāta, kas ļoti šokēja gan pašus ārstus, gan mūs. Viņa organismā tika atklātas piecas ļoti nopietnas slimības: mielodislplastiksais sindroms (ļoti, ļoti rets audzējs kaulu smadzenēs, kas strauji attīstās), dziļa anēmija, dziļa neitropēnija, trombocitopēnija, hronisks aktīvs vīrusa hepatīts C. 

 

Pēc kaulu smadzeņu pārstādīšanas izdzīvošanu negarantē

Par cik Latvijas ārstiem šādu slimību kopums vienā cilvēkā ir pirmais gadījums, tad bija nepieciešama ļoti ilga izmeklēšana, lai saprastu, kā pareizāk un dzīvībai mazāk bīstami rīkoties. Diemžēl neko labu un iepriecinošu ārsti nevarēja pateikt, audzējs šūnās attīstās, un  ir noticis tas, par ko mēs pat iedomāties negribējām – manam vīram vienīgā cerība, iespēja, kā mēģināt izdzīvot, ir kaulu smadzeņu transplantācija, ko neveic Latvijā. Situācija ir ļoti riskanta, jo100% izdzīvošanu pēc transplantācijas ārsti negarantē.

Latvijas ārstiem šādu slimību kopums vienā cilvēkā ir pirmais gadījums, tad bija nepieciešama ļoti ilga izmeklēšana, lai saprastu, kā pareizāk un dzīvībai mazāk bīstami rīkoties.

Reklāma
Reklāma

Šis laiks mums ir pats grūtākais, kas ir jāiztur... Zinu, ka man jābūt stiprai, optimisma pilnai, jo mazajam dēliņam ir nepieciešama smaidoša un enerģijas pilna māmiņa! Vienīgais, ko šobrīd vēlos, lai pietiktu spēka un nepazustu cerība. Es nevaru izteikt vārdos, cik ļoti vēlamies, lai atkal mūsu ģimenīte būtu laimīga kopā - vīrs vesels atgrieztos mājās un Gabriels ikdienas varētu izbaudīt mīļā tēta uzmanību.

 

Šīs šausmīgās slimības apstādināja Andra darba spējas, līdz ar to arī vienīgos mūsu ģimenītes ienākumus. Medikamentos un slimnīcai esam jau iztērējuši visus savus iekrājumus, taču ļoti, ļoti -  par visu visvairāk uz pasaules – vēlētos turpināt ārstēšanu un kādreiz redzēt dēliņam sveiku un veselu tēti, tāpēc no sirds lūdzam jebkādu palīdzību – padomus, ziedojumus, kam ir tāda iespēja, varbūt lūgšanas... 

Mēs paši esam izsmēluši visus savus resursus, Jūs esat mūsu cerība. Ja ir iespēja,lūdzu palīdziet, kaut vai pa vienam latiņam, un kopā par visiem es ticu, ka izdosies!

 

No sirds pateicos katram, kas uzklausīja mūsu bēdu stāstu.

Maksājuma uzdevumu norādīt kā ZIEDOJUMS.

Andris Kristkalns Tauriņš

Swedbank

Personas kods 280482 – 12657

LV39HABA0551003423997

 

Ar cieņu, Vineta, Andris un dēliņš Gabriels