Ķīšezerā negaisa laikā izglābj burātāju un bērnus no treniņa grupas

Negaisa laikā 27 .jūlijā Rīgas Pašvaldības policijas glābēji Ķīšezerā, krastā veiksmīgi nogādāja burātāju un trīs bērnus no burāšanas treniņa grupas.

Attēlā redzamajam modelim nav saistības ar raksta saturu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Attēlā redzamajam modelim nav saistības ar raksta saturu.

27. jūlija pēcpusdienā pulksten 17.00 pašvaldības policijas glābēji iepretim Ķīšezera glābšanas stacijai ievēroja burātāju, kura buru laivai spēcīgajā vējā nolūza bura, kā rezultātā vēja un viļņu iespaidā laiva apgāzās un nokļuva ūdenī.

Glābējiem ar motorlaivu izbraucot uz negadījuma vietu, konstatēts, ka laiva ir iegrimusi un burātājs ar rokām cenšas noturēties pie sava peldlīdzekļa. 1970.gadā dzimušais burātājs un viņa buru laiva veiksmīgi nogādāti krastā.

Vēja brāzmām pieņemoties spēkā, pulksten 17.10 glābēji saņēma informāciju, ka pretī laivu piestātnei „Jaunciems” apmērām kilometra attālumā no krasta bezpalīdzīgā stāvoklī nokļuvuši bērni, kuri treniņa laikā ar buru dēļiem atradās ūdenī.

Nekavējoties ar motorlaivu izbraucot uz notikuma vietu, glābēji konstatēja, ka vējā un lielajos viļņos burātāji tiek dzīti prom no krasta dziļāk ezerā. Veicot glābšanas darbus, glābēji ar laivu krastā nogādāja trīs bērnus, kur nosalušos burātājus ar sausu apģērbu un siltu dzērienu sagaidīja viņu vecāki. Medicīniskā palīdzība cietušajiem nebija nepieciešama.

Par ātru un profesionālu glābšanas darbu veikšanu glābējiem pateicību izteica gan bērnu vecāki, gan grupas treneris.

Informāciju sagatavojusi Rīgas Pašvaldības policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Tīmane.
 

Reklāma
Reklāma