Lūgums palīdzēt ar asins vēzi slimam Latvijas sportistam

Latvijas BMX riteņbraucēju kopiena aicina palīdzēt Latvijas sportistam Mārim Gūtmanim ar ziedojumiem ķīmijterapijas un medikamentu kursiem, kas palīdzētu viņam izārstēties no asins vēža, vēsta portāls "bmxrace.lv".

Šosezon sacensībās Gūtmanim nav veicies ar labu rezultātu uzrādīšanu, bet pagājušajā sezonā viņš izcīnīja trešo vietu Eiropas BMX čempionāta posmā. Foto no personīgā arhīva.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šosezon sacensībās Gūtmanim nav veicies ar labu rezultātu uzrādīšanu, bet pagājušajā sezonā viņš izcīnīja trešo vietu Eiropas BMX čempionāta posmā. Foto no personīgā arhīva.

"Šī gada maijā man bija izveidojusies kuņģa čūla, kā rezultātā bija jānodod analīzes, lai pārbaudītu, vai tā tiešām ir tikai kuņģa čūla. Analīzes gaidīju ilgi, un man tika diagnosticēta liela B-Šūnu limfoma jeb asins vēzis," stāsta Gūtmanis. "Paldies Dievam, bijām to pārtvēruši diezgan ātri un, veicot izmeklēšanu Tallinā, atklājās 1A stadija. Turklāt tā nebija aizgājusi nekur tālāk par kuņģi. Mani izārstēt ir iespējams, taču tam vajadzīgi lieli naudas līdzekļi."

"Lai mani izārstētu, man nepieciešami četri ķīmijterapijas kursi un četras medikamenta "Mabthera" terapijas, kur viena izmaksā 1900 latu. Neskatoties uz to, ka valsts atteica šo zāļu apmaksu, lai nodrošinātu manas dzīvības funkcijas, pirmo zāļu devu samaksāja mani vecāki. Lai izārstētos, man nepieciešami 8000 līdz 10 000 latu," situācija skaidro Gūtmanis. "Pirmo terapijas kursu esmu izgājis un tagad gaidām atbildi no valsts par to, vai man apmaksās nākamo terapiju. Nākamais terapijas kurss man paredzēts 15. augustā. Ja līdz tam būtu iespējams saziedot kaut nelielu daļu nepieciešamās summas, es būtu ļoti, ļoti pateicīgs."

"Esmu noskaņots pozitīvi, jo esmu pārliecināts, ka ar to visu tikšu galā un ticu, ka arī es atgriezīšos BMX sportā. Esmu saņēmis neskaitāmas vēstules gan no saviem draugiem, gan ārvalstu braucējiem un vecākiem ar laba vēlējumiem un esmu ļoti pateicīgs par sniegto atbalstu," optimismu cenšas saglabāt Gūtmanis.

Ziedojumiem iespējams izmantot Gūtmaņa norādīto kontu "LV08HABA0551021748146". Papildus informācija atrodama mājaslapā www.bmxrace.lv.

Šosezon sacensībās Gūtmanim nav veicies ar labu rezultātu uzrādīšanu, bet pagājušajā sezonā viņš izcīnīja trešo vietu Eiropas BMX čempionāta posmā.

Reklāma
Reklāma