Eiropas nāvējošās infekcijas avots varētu būt sojas pupiņas; jau 22 bojāgājušie

Nesen Vācijā uzliesmojusī infekcija, par kuras cēloni tika uzskatīti nemazgāti dārzeņi, Eiropā prasījusi jau 22 cilvēku dzīvības. Šobrīd izvirzīta versija, ka slimības avots varētu būt izdīgušas sojas pupiņas no Lejassaksijas federālās zemes Vācijas ziemeļos, pēc Lejassaksijas Lauksaimniecības ministrijas ziņojuma vēsta www.kasjauns.lv.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vēl nav noteikti pierādīts, bet ir atrasta saistība starp sojas pupiņām un visiem galvenajiem infekcijas uzliesmojumiem, preses konferencē sacīja Lejassaksijas lauksaimniecības ministrs Gerts Lindermans. 

Infekcija ir konstatēta sākotnējās pārbaudēs lauku saimniecībā pie Līneburgas pilsētas, kur tiek audzēta soja salātiem un citiem pārtikas produktiem. Divi no šajā saimniecībā strādājošajiem ir saslimuši, un vismaz viens no viņiem tieši ar zarnu nūjiņas infekciju. 

 

Pupiņas tiek audzētas 37 grādu temperatūrā, kas ir ideāla vide visām baktērijām, sacīja Lindermans. 

Aizdomās turētā lauku saimniecība atrodas Bīnenbiteles ciemā apmēram 80 kilometrus uz dienvidiem no Hamburgas, kas ir infekcijas izplatīšanās epicentrs. 

 

Eiropas Slimību profilakses un kontroles centrs svētdien paziņoja, ka zarnu nūjiņas infekcijas izraisīto nāves gadījumu skaits ir pieaudzis līdz 22. No tiem 21 cilvēks miris Vācijā un viens - Zviedrijā. 

Reklāma
Reklāma

Infekcija ir konstatēta arī citās valstīs, tostarp Austrijā, Lielbritānijā, Čehijā, Dānijā, Francijā, Nīderlandē, Norvēģijā, Spānijā, Šveicē un ASV. Visi saslimušie bija apmeklējuši Vācijas ziemeļus. 

 

Avots: www.kasjauns.lv