Kā uzveikt odus un mušas? Padomi

Pērnā gada vasarā sastapāmies ar neierasti daudz kukaiņiem — odiem, mušām, skudrām. Lai šogad visu prieku neizbojātu dažādi insekti, AEROXON aicināja dalīties padomos, kā uzveikt kukaiņus pirms kukaiņi uzveic mūs! 

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

3 iedarbīgāko padomu autoriem AEROXON dāvina dažādus līdzekļus cīņai ar insektiem. Komplektus saņemVita V., Sabīne no Olaines un Jānis Mauriņš. Lai saņemtu balvu, raksti audra@mammam.lv.
Komplektā ir:
AEROXON ērču karte 1 gab.
AEROXON rotaļu kravas mašīna 1 gab.
AEROXON lavandas maisiņš pret kodēm 1 gab.
AEROXON kārbiņa skudru iznīcināšanai 1 gab.
AEROXON mušu pletne 1 gab.
AEROXON līmslazds pārtikas kodēm 1 gab.
AEROXON uzlīme pret mušām Taurenis  1 gab.
AEROXON uzlīme pret mušām Mārīte 1 gab.
Helpic gēla pēc insektu dzēlieniem paraudziņi 3 gab.
AEROXON pildspalvas 3 gab.
AEROXON gredzens kokiem 1 gab.
Vairāk par produktiem lasi: www.musas.lv

Iesūtītie padomi!
* Kad biju maza, mamma nokrāsoja virtuvi zilā krāsā, jo mušām tā nepatīkot. Nezinu, vai tiešām mušām ir alerģija pret zilo krāsu, bet likās, ka mušu ir mazāk! Zinu, ka daudzi katru vasaru cīnās ar skudrām, bet, manuprāt, šie ir kukaiņi, ar kuriem vienkārši jāmāk sadzīvot. Mums dārzā arī dzīvo lielās meža skudras. Savulaik tās bija ierīkojušas milzīgu pūzni verandā, kur pirms daudziem gadiem bija sakrāmēta malka un pa virsu kūdras maisi. Kādā agrā pavasarī nolēmām šo teritoriju skudrām atkarot, tāpēc pārbērām visu pūzni dārzā zem plūmes, kur tām pūznis bija pirms ievākšanās verandā. Kad skudras pamodās, mēģināja pūzni pārnest atpakaļ uz jau minēto verandu. Mēs neatlaidīgi tās slaucījām ārā. Pēc pāris mēnešiem skudras vairs mājā nelīda. Tām tagad ir ļoti konkrētas takas, pa kurām pārvietojas dārzā. Un kopumā mēs sadzīvojam ļoti labi! (Agnese)

* Lielisks līdzeklis pret odiem ir maskēšanās zīmulis, ko armijnieki izmanto mācībās lai maskētos. Odi džinkst riņķī, bet uz miesas nesēžas!  (Jānis Mauriņš)

* Esmu pārliecinājusies, ka odiem nepatīk spēcīgas smaržas, piemēram, krustnagliņas, baziliks, eikalipts un anīss. Es ņemu šo augu eļļas, leju nelielos trauciņos un izvietoju piknika vietā vai uz palodzēm. Odi patiešām turas pa gabalu! Odiem nepatīk arī baldriānu smarža, bet šo augu atbaidīšanai es neizmantoju, jo pašai nepatīk. Arī kaķis paliek tramīgs! (Vita V.)

* Mēs mājās odu atbaidīšanai izmantojam dabīgus līdzekļus. Tam der baldriāna, tabakas dūmu un viegli kaltēta kadiķa zariņa, egļu vai priežu čiekuru un kampara smarža. Simts grami kampara eļļas, kas ievietoti īpašā aromātisko eļļu svecē, no mušām un odiem palīdzēs atbrīvoties pat ļoti lielās telpās. Uz katras palodzes kastītē esmu iestādījusi pa tomātam, jo odiem ļoti nepatīk specifiskais tomātu lapu aromāts. Ja nolemts pavadīt laiku brīvdabā, pa laikam iemetu ugunskurā sausus kadiķa zarus. (Sabīne no Olaines)

* Diemžēl, esmu smēķētājs kopš 19 gadu vecuma. Zinu, ka smēķēšana veselībai nodara lielo ļaunumu, tomēr ir arī dažas pozitīvas lietas. Pirmkārt, tā kā man ir nosliece uz lieko svaru, smēķēšana palīdz samazināt apetīti. Un otrkārt, cigarešu dūmi lieliski atbaida odus! (Mareks)

* Mums vasarā lielā aktualitāte ir mušas, kas ar savām sīkajām kājelēm apstaigā visus ēdienus, kas palikuši neapsegti. Mušu atbaidīšanai lieti noder svaigas sīpolu virtenes, kas lauku virtuvē izskatās skaisti un dekoratīvi. Uz pusēm pārgrieztu sīpolu var likt istabā kādā stūri, lai tas uzsūktu negatīvās enerģijas, bet ledusskapī vai turpat — istabā, savilktu sevī netīkamās smakas. (Zane)

* Labs tautas līdzeklis — nogriež citronam mizas dzelteno kārtiņu, sakapā ar naža galiņu, lai miza turas kopā, bet izdalās suliņa. Ar šo miziņu sasmērē brīvos ādas laukumiņus. Odi lidinās apkārt, bet nekož. Ļoti ilga gan šī iedarbība nav, un var būt, ka ādiņa iekrāsojas nedaudz dzeltena. Bet tas ir mazāks defekts, nekā odu kodumu pupas un bumbuļi. Efekts ir arī no citronu saunas eļļaa vai ekstrakta. To atšķaida ar bērnu eļļiņu, lai „nekož acīs” un smērē pēc vajadzības. Ar šo maisījumu var iesmērēt arī bērna gultiņu, ja odi salido telpās. Ja ir jau sakosts, ļoti labs līdzeklis pret niezēšanu ir Rīgas melnais balzams. Bērniņš nekasās, kā arī pumpas ātrāk pazūd. Noņem arī lielos, satūkušos izsitumus. (Vineta)

IZLASI ARĪ: Uzveic kukaini... Pirms kukainis uzveicis Tevi!
 

Reklāma
Reklāma