Atvērts ziedojumu konts Nila Ušakova ārstēšanai

Rīgas mēra Nila Ušakova atbalstam atvērts ziedojumu konts, lai palīdzētu segt viņa ārstēšanās izdevumus. Kopš svētdienas, kad Ušakovs nokļuva slimnīcā, viņš visu laiku ir turēts medikamentozā miegā un ar apkārtējiem nav kontaktējies.

Viņa piederīgie norāda, ka daudzi cilvēki izteikuši ne tikai atbalsta vārdus, bet arī piedāvājumus sniegt materiālu palīdzību, jo ārstēšanas process ir sarežģīts un arī dārgs, raksta www.kasjauns.lv.

Foto no www.riga.lv arhīva.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no www.riga.lv arhīva.

Uz mēra mātes vārda atvērts ziedojumu konts "Latvijas Krājbankā", uz kuru var pārskaitīt līdzekļus Rīgas mēra ārstēšanas izdevumu segšanai. Ušakovu ģimene pateicas visiem, kas sniedz atbalstu šajā grūtajā brīdī.

Konta numurs ir LV68 UBAL 1100 E243 6100 1,

saņēmējs — Ludmila Ušakova.

 

Ušakova veselības stāvoklis joprojām ir nopietns, un Berlīnes klīnikā ārsti nodrošina viņam intensīvu ārstēšanu. Pēc vācu mediķu domām, Berlīnes klīnikā „Charite” Rīgas mēram vēl būs jāuzturas vismaz trīs četras nedēļas. 

Visi līdzekļi, kas paliks pēc ārstēšanas izdevumu apmaksas, tiks novirzīti labdarībai, uzsver mēra ģimene.

Reklāma
Reklāma

Minētais ir vienīgais konts, kurā tiek vākti līdzekļi mēra ārstēšanai. Visi līdzekļi, kas paliks pēc ārstēšanas izdevumu apmaksas, tiks novirzīti labdarībai, uzsver mēra ģimene.
Mēra pienākumu izpildītājs Andris Ameriks (LPP/LC) aģentūrai LETA pastāstīja, ka visas līdzšinējās izmaksas ir seguši tikai Ušakova tuvinieki un draugi — privātpersonas. "No pašvaldības budžeta neviens santīms nav ieguldīts," uzsvēra Ameriks.
Vicemērs arī atzina, ka Ušakova ārstēšanās, visticamāk, ilgs vairākus mēnešus: "Ņemot vērā arī terapijas kursu, rehabilitācija jebkurā gadījumā būs nepieciešama, un tā var aizņemt vairākus mēnešus."
Ameriks uzsvēra, ka līdz brīdim, kamēr Ušakovs izveseļosies, Rīgas dome turpinās strādāt tādā pašā atbildības līmenī kā līdz šim. "Arī vēsturiski mērs vai vicemērs ir bijis atvaļinājumos vai komandējumos, bet šoreiz šis periods būs garāks. Gan SC, gan LPP/LC deputāti ir apņēmības pilni strādāt un 7. jūnijā, kā plānots, notiks domes sēde," sacīja Ameriks.
Rīgas mēra slimības dēļ netiks atcelti ne plānotie pasākumi, ne ārzemju viesu uzņemšana pašvaldībā, taču visas starptautiskās vizītes tiks atceltas. Ameriks sacīja, ka Ušakovs bija plānojis jūnija sākumā doties uz Sanktpēterburgu, kur gribēja piedalīties ekonomiskajā forumā, kā arī doties uz Izraēlu, kur plānoja piedalīties lielā mēru simpozijā. Tā kā Ameriks patlaban ir vienīgā amatpersona, kas atbildīga par domes darbu, viņš komandējumos neplāno braukt.
Vienlaikus domnieki apņēmušies mēram palīdzēt gan morāli, gan arī finansiāli, iespēju robežās pārskaitot naudu uz labdarības kontu.


Jau ziņots, ka Ušakovs svētdien piedalījās "Nordea" Rīgas maratonā, kurā gatavojās noskriet 21 kilometra distanci, taču dažus desmitus metru pirms finiša mēram kļuva slikti ar veselību un viņš nogādāts Intensīvās terapijas nodaļā Stradiņa slimnīcā. Otrdien Rīgas mērs ar speciālu lidmašīnu tika nogādāts Vācijā, kur viņa ārstēšanu turpina "Charite" klīnikas mediķi Berlīnē.

 

Avots: www.kasjauns.lv