Šoks! Vecāki Igaunijā četrus bērnus tur kā suņus

Kādā Igaunijas mazpilsētā vecāki savus četrus bērnus — no zīdaiņa līdz piecu gadu vecumam — turējuši vienā istabā ar suņiem, likuši viņiem kopā ar suņiem gan ēst no vienas bļodas, gan gulēt, ziņo www.kasjauns.lv.

Bērniem ir bijis kopā ar dzīvniekiem gan jāguļ, gan kopā ar viņiem jāēd no vienas bļodas. Mazuļi neesot mācējuši runāt, bet uz svešajiem tikai rējuši.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Bērniem ir bijis kopā ar dzīvniekiem gan jāguļ, gan kopā ar viņiem jāēd no vienas bļodas. Mazuļi neesot mācējuši runāt, bet uz svešajiem tikai rējuši.

Igauniju šokējuši ziņa, ka bērnu tiesību aizstāvji atklājuši četrus mazgadīgus bērnus kādas mazpilsētas daudzdzīvokļu nama dzīvokli vienā istabā ar suņiem. Bērniem ir bijis kopā ar dzīvniekiem gan jāguļ, gan kopā ar viņiem jāēd no vienas bļodas. Mazuļi neesot mācējuši runāt, bet uz svešajiem tikai rējuši. Savas dabiskās vajadzības mazuļi kārtojuši istabas stūrī - četrrāpus, paceļot kāju.

Bērni atrasti pusbadā un novārguši, jo viņus audzināja nevis vecāki, bet gan suņi.

„Bērni ēda kopā ar dzīvniekiem no vienas bļodas, uz svešajiem rēja, bet tā vietā, lai raudātu, kauca un smilkstēja, paceļot kāju, čurāja istabas stūrī. Ņirgāšanās par bērniem notika mēnešiem ilgi, kaut arī mājas iedzīvotāji vairākkārtīgi bija saukuši policiju,” raksta laikraksta „Eesti Ekspress”.

Bērnu tiesību aizstāvji stāsta, ka neko tādu līdz šim nebija pieredzējuši un neticēja savām acīm, ka kaut kas tāds var notikt 21. gadsimta Igaunijā.

Pati bērnu māte un viņas civilvīrs uzskata, ka neko sliktu nav izdarījuši un viņiem vecāku tiesības nedrīkst atņemt. Jāteic, ka bērnu vecāki pārtika no bērnu pabalstiem un „māmiņu algas”.

Pašlaik vēl gadu nesasniegušais Roberts, divgadīgais Tāvi, četrgadīgais Ero un nu jau sešus gadus sasniegusī Laura atrodas bērnu namā. Psihologi uzskata, ka bērnus būs ļoti grūti atgriezt normālā dzīve — iemācīt runāt un domāt. Iespējams, ka vecākos bērnus arī pilnībā nevarēs atgriezt normālā dzīve.

 

Teksts: Elmārs Barkāns, www.kasjauns.lv

Reklāma
Reklāma