Māte mēģina nosmacēt savu 4 mēnešus veco dēliņu. VIDEO

Šokējošs video satricinājis Amerikas Savienotās Valstis. Tajā redzams kā jaunā māmiņa slimnīcas palātā mēģina nožņaugt savu četrus mēnešus veco dēlu. 18 gadus vecā sieviete aizspiež savam bērnam muti un gaida, kad viņš pārstās elpot, ziņo www.kasjauns.lv.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Novērošanas kameras fiksējušas, kā Šantanika Skota no sākuma pārvelk mazulim segu pār seju un piespiež to ar roku. Viņa neļāva bērnam ieelpot gaisu, neskatoties uz mazuļa izmisīgo raustīšanos, cīnoties par skābekli.

Šie kadri šokēja tiesas zālē sanākušos, kur Skota tiesāta par sava jaundzimušā dēla slepkavības mēģinājumu.

Bērns tika ievietots slimnīcā pēc tam, kad, pēc mātes teiktā, zēns pēkšņi bija pārtraucis elpot. Ārsti, kuri puisēnu apsekoja, sākotnēji domāja, ka bērns cieš no spēcīgas dedzināšanas kuņģī un zarnu traktā. Viņam tika veikta operācija, lai šo stāvokli labotu. Tomēr divas dienas pēc izrakstīšanas no slimnīcas, bērna māte atkal atgriezās slimnīcā un paziņoja, ka viņas bērns neelpo. Personālam radās aizdomas, ka bērns cieš no mātes vardarbības, tādēļ slimnīcas palātā tika uzstādīta videonovērošanas kamera.

Šobrīd bērns ir nonācis sociālo darbinieku uzraudzībā, bet mātei draud mūža ieslodzījums.

Ierakstā redzams kā Šantanika veselu minūti un 14 sekundes mēģina nosmacēt savu dēlu. Bērns būtu nomiris, ja medicīniskā personāla kabinetā neatskanētu trauksmes signāls. Ārsti nekavējoties ieradās palātā un zēnu izglāba.

Pati Šantanika vēlāk policijai atzina, ka vairs nevēlējās rūpēties par dēlu, tādēļ nolēma rīkoties tik cietsirdīgā veidā. Viņai bijis grūti būt par jauno māti un arī bērna tēvs nelikās par viņiem ne zinis, tādēļ meitene nav varējusi tikt galā ar stresu.

Tiesā Šantanika atklāja, ka vienkārši vēlējusies atgriezties pie vieglprātīgā dzīvesveida, kādu dzīvojusi pirms bērna piedzimšanas. Šobrīd bērns ir nonācis sociālo darbinieku uzraudzībā, bet mātei draud mūža ieslodzījums.

 

Reklāma
Reklāma

Diemžēl arī Latvijā vecāki dažkārt ļoti nežēlīgi izturas pret saviem bērniem, tāpēc portāls mammam.lv/tetiem.lv aicina, ja tev ir aizdomas par cietsirdīgu izturēšanos pret bērniem, ziņo Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijai (VBTAI) pa tālruņiem 112 vai 67 359 128 vai arī nodod informāciju bērnu un pusaudžu uzticības tālrunim 116111 (bezmaksas zvans).

VIDEO: Māte mēģina nosmacēt savu jaundzimušo bērnu