Zogot datorspēli, puišeļi Rēzeknē nozog 30 000 latu

Rēzeknē otrdien trīs 11 līdz 12 gadu veci puikas no dzīvokļa pavisam nejauši nozaguši vairāk nekā 30 tūkstošus latu un par guvumu iegādājušies savas sapņu mantas, raksta www.kasjauns.lv.

Ilustrators: Jānis Beķeris. Krāsojamos zīmējumus skaties sadaļā Rotaļas bērniem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ilustrators: Jānis Beķeris. Krāsojamos zīmējumus skaties sadaļā Rotaļas bērniem.

Zādzība izdarīta no kādas mājas pirmā stāva dzīvokļa. Mazie garnadži dzīvoklī bija iekļuvuši pa lodžiju, informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde. Policija drīz vien nonāca uz pēdām trim 11 līdz 12 gadu veciem zēniem. Pie viņiem atrasta daļa nozagtās naudas, kā arī mantas, kuras viņi paspēja iegādāties par nozagto naudu.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka zēni pa logu bija pamanījuši kārotās datorspēles iepakojuma kasti un tāpēc, izsitot lodžijas stiklu, iekļuvuši dzīvoklī.

Taču, tā kā kastē bija nevis datorspēle, bet pamatīga naudas summa, puikas paņēmuši to. "Par nozagto naudu zēni nekavējoties saka īstenot savus sapņus, iegādājoties visu, ko tik kāroja sirds,‒ velosipēdus, datorspēles, apavus..." teikts policijas paziņojumā presei.

Divi no puikām policijas redzeslokā bija nonākuši jau iepriekš, kad kādā veikalā mēģināja pastrādāt zādzību.

Kaut arī zēni vēl nav sasnieguši vecumu, no kura iestājas kriminālatbildība, par savu rīcību viņiem būs jāatbild, jo likums mazgadīgajiem paredz piemērot arī audzinošus piespiedu līdzekļus. Savukārt viņu vecākiem būs jāatlīdzina zādzības dēļ nodarītie zaudējumi. Likums paredz, ka bērniem var piemērot vairākus audzinošus piespiedu līdzekļus, piemēram, izteikt brīdinājumu, uzlikt par pienākumu atvainoties cietušajiem vai ievietot bērnu sociālās korekcijas izglītības iestādē.

 

Avots: www.kasjauns.lv

Reklāma
Reklāma