Hokejists Kaspars Saulietis plāno otru bērniņu

Pirms dažām dienām Latvijas izlases hokejists Kaspars Saulietis, kā pats izteicās, aizvadījis savu labāko spēli pasaules čempionātā. Viņš māk ne tikai gūt vārtus, bet, ja vajag, spēj arī labi izvicināt dūres un pārmācīt pretinieku komandas spēlētājus. Taču ārpus laukuma Saulietis izrādās ir mīlošs vīrs un gādīgs tētis.

Foto no ģimenes arhīva. Kaspars Saulietis kopā ar sievu Katrīni un meitiņu Keriju.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no ģimenes arhīva. Kaspars Saulietis kopā ar sievu Katrīni un meitiņu Keriju.

Sportista sieva Katrīne (26) apgalvo, ka mājās vīrs itin nemaz nelīdzinoties tam Kasparam Saulietim (25), kādu viņu hokeja laukumā pazīst līdzjutēji. „Ja uz ledus Kaspars ir īsts mežonis un cīnītājs, kurš vajadzības gadījumā var arī izkauties, tad mājās viņš ir pavisam citāds. No plēsīga tīģera viņš pārtop par mīļu kaķi,” nesenā intervijā žurnālam „Kas Jauns atklāj” sportista sieva Katrīne Sauliete, uzsverot, ka hokejists ir ne tikai liels romantiķis un palīgs saimniecības darbos, bet arī gādīgs tētis abu meitiņai Kerijai (2). Iepriekšējo sezonu Saulietis aizvadījis Somijā, bet nu nāca talkā Latvijas valstsvienībai pasaules čempionātā.

Rozes pērk pa logu
Ar tagadējo sievu Katrīni, kas ir hokejista Kaspara Daugaviņa māsīca, Saulietis iepazinās aptuveni pirms pieciem gadiem, un saviesīgos pasākumos šis pāris aizvien izskatās kā tikko iemīlējies. Hokejista mīļotā atzīst, ka tā arī ir, lai gan neslēpj: „Īstenībā viņš galīgi nav mans tips. Gaišie puiši man nekad nav patikuši!”

Mīļotā allaž arī tiekot iepriecināta ar jaukām dāvanām. Nesen no pārbaudes spēlēm Saulietis sievai pārvedis trīs kleitas.

Katrīne gan atzīst, ka par vīru nesūdzas un jūtas izvilkusi laimīgo lozi. „Vīriņš man patiešām ir labākais, kādu vien es jelkad varētu vēlēties. Viņš ir mīļš, strādīgs, rūpīgs un arīdzan romantisks. Kad sākām satikties, viņš pat rakstīja man dzejoļus! Un tagad aizvien regulāri dāvina ziedus. Dzīvojam Teikā, kur blakus ir ziedu tirgotāji. Un Kaspars jau ir sapazinies ar pārdevējām, reiz, kamēr biju dušā, viņš bija uzsaucis pa logu pārdevējai un, neizejot no mājas, nopircis puķes. Pēc dušas mani pārsteidza ar skaistām rozēm!” atceras hokejista sieva. Līdzīgs pārsteigums aizvadītajā sezonā piedzīvots nakts vidū — Kaspars no Somijas Rīgā ieradies agrāk, nekā norunāts, pieklauvējis pie loga, un, kad Katrīne to atvērusi, tur bijis vīrs atkal ar rožu klēpi.
Tāpat mīļotā allaž arī tiekot iepriecināta ar jaukām dāvanām. Nesen no pārbaudes spēlēm Saulietis sievai pārvedis trīs kleitas. „To foršo attieksmi pret savu sievieti Kaspars ir mantojis no savas ģimenes. Viņa vecāki ir precējušies jau ilgus gadus, un tētis aizvien mammu bieži samīļo un šad tad pat iekniebj dibenā,” par vīra vecāku siltajām attiecībām priecājas Kaspara laulātā draudzene.

Kamēr biju dušā, viņš bija uzsaucis pa logu pārdevējai un, neizejot no mājas, nopircis puķes. Pēc dušas mani pārsteidza ar skaistām rozēm!

Plāno ģimenes pieaugumu
„Protams, lielākā luteklīte Kasparam ir meita,” teic Katrīne. „Kerija ir tēta mīlulīte. Kad Kaspars pārrodas mājās no ārzemēm, viņa jau zina, ka vienmēr viņai kaut kas tiks atvests. Par meitiņu viņš rūpējas jau kopš mazās piedzimšanas — gan mainīja autiņbiksītes, gan baroja, gan veda pastaigās. Abi viens otram ir ļoti pieķērušies un aizvien daudz laika pavada kopā. Arī Somijā pēc treniņiem, kad es visu dienu biju nodzīvojusies ar Keriju, Kaspars ļāva man atpūsties un gāja ārā ar meitu. Bet es tikmēr varēju aiziet uz veikaliem vai vienkārši atvilkt elpu. Tas daudz dod mūsu pašu attiecībām. Ir iegājies, ka vienmēr, ejot prom no mājām, visi sabučojamies. Kerija jau gaida buču no tēta un uzreiz atgādina, ka arī mammai vajagot buču,” smaida Katrīne Sauliete.
Viņa gan atzīst, ka biežākās domstarpības abiem ar vīru esot tieši par bērna audzināšanu. „Kaspars cenšas būt stingrs tēvs. Bet man atkal ir grūti noskatīties, kad viņš Keriju norāj. Tad atkal es esmu tā, pie kuras viņa var skriet pažēloties.”
Šovasar Kaspars ar sieviņu svinēs trešo kāzu jubileju, un tuvākajā laikā abi plāno tikt pie otra bērniņa. „Ļoti vēlamies vēl vienu atvasīti, un droši vien jau rudenī sāksim pie tā piestrādāt. Gribam, lai nebūtu pārlieku liela vecumu starpība pirmajam un otrajam bērnam. Bet, kad vaicājām meitai, vai viņa vēlētos sev brālīti vai māsiņu, Kerija gan paziņoja, ka negribot. Viņa drīzāk cer, ka nopirksim kucēnu,” smaidot stāsta Katrīne Sauliete.

Ļoti vēlamies vēl vienu atvasīti, un droši vien jau rudenī sāksim pie tā piestrādāt.

Reklāma
Reklāma

Tīrīšanas līdzekļu speciālists
Hokejists esot arī ļoti saimniecisks vīrietis, kurš labprāt piedalās ne tikai ēdiena gatavošanā, bet arī mājas sakopšanas darbos. „Kuram uznāk īstais noskaņojums, tas arī tīra māju. Un Kasparam tā ir diezgan bieži. Turklāt man pašai bija brīnums, kad atklājās, cik lieliski viņš orientējas dažādo tīrīšanas līdzekļu produktu klāstā! Esmu Kasparu iesaukusi par Misteru Properu — ja gadās kāds traips uz dīvāna vai paklāja, viņš vienmēr atradīs tieši tam piemērotāko tīrīšanas līdzekli! Pirms kāda laiciņa bija gadījusies ķibele ar izlietni, un Kaspars to prasmīgi izjauca un salaboja.”
Palīdzīgu roku dzīvesbiedrei hokejists sniedzis arī pērn rudenī, kad Katrīne pievērsās uzņēmējdarbībai un sāka iekārtot „Blue Box” solāriju studiju Tērbatas ielā. „Kaspars gan pielika plauktus, gan krāsoja sienas. Jā, viņš tiešām prot visus vīriešu darbus. Tādas lietas viņam nekādas problēmas nesagādā,” ar vīru lepojas Katrīne, kuras solārija studijas klientu vidū ir gan pašas vīrs, gan daudzi citi pazīstami sportisti un viņu sievas. „Mūsu uzticamo klientu lokā ir hokejists Sergejs Pečura, basketbolists Kristaps Janičenoks, hokejista Laura Dārziņa sieva Lelde, Jēkaba Rēdliha sieva Ieva un pat slavenais sporta žurnālists un komentētājs Anatolijs Kreipāns,” padižojas Katrīne Sauliete.

Mūsu starpā valda uzticēšanās, lai gan neliegšos, ka Kaspars itin bieži ir greizsirdīgs. Par to arī ir lielākie strīdi.

Arī izklaidēties Sauliešu ģimene bieži mēdz kopā. Abiem reizi pa reizei patīkot izdejoties visas nakts garumā. „Tomēr viens otram neliedzam atpūsties arī atsevišķi. Mūsu starpā valda uzticēšanās, lai gan neliegšos, ka Kaspars itin bieži ir greizsirdīgs. Par to arī ir lielākie strīdi. Bet mums ir noruna — lai kā mēs būtu sastrīdējušies, pat ja izskrienam no mājām, izejot pa durvīm, otram noteikti jāiedod buča un vakarā noteikti ir jāatgriežas. Nedrīkst nakšņot citur! Ir bijis tā, ka sastrīdamies, Kaspars kaut kur iet, iedod buču, abi sasmaidāmies, bet nerunājam. Ilgākais laiks, kad nesarunājamies pēc strīdiem, ir trīs dienas.” Tomēr strīdi Sauliešu mājās norisot reti. Lielākoties ģimenē redzamas smaidīgas sejas un dzirdami smiekli. „Mums ir ļoti jautri un forši kopā!” saka sportista sieva.
Šovasar Saulieši kopā ar Katrīnes māsas Kristīnes ģimeni plāno doties ceļojumā uz Angliju, kur dzīvo hokejista sievasmāte. Tur plānots noīrēt mājiņu un ar bērniem izpriecāties ūdens atrakciju parkā. Aizvadītajā vasarā Kaspars Saulietis aizrāvies ar vindsērfingu, un, visticamāk, arī šovasar daudz laika tikšot pavadīts pie ūdeņiem.
 

Teksts: Inta Mengiša, www.kasjauns.lv