Latvijā cilvēki dabu piemēslo vienaldzības un zemā intelekta dēļ

Tuvojas Lielā Talka, un gan lieli, gan mazi talkotāji sapulcēsies, lai padarītu mūsu Latviju tīrāku un labāku. Lielā Talka ir pozitīvs un gandarījumu veidojošs pasākums, bet tas nebūtu nepieciešams, ja cilvēki vairāk rūpētos par apkārtējo vidi un atbrīvotos no atkritumiem tiem paredzētajās vietās. "Kāpec cilvēki piemēslo dabu?" šādu jautājumu savā mājaslapā uzdeva Lielās Talkas organizatori. Rezultāti ir apkopoti.

Foto no www.talka.lv

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no www.talka.lv

 

Lielās Talkas organizatori mājas lapas www.talkas.lv apmeklētājiem uzdeva jautājumu „Kādēļ, Tavuprāt, cilvēki piemēslo dabu?”. Kopumā aptaujā piedalījās vairāk nekā 1000 unikālo mājas lapas apmeklētāju. Lielākā daļa no balsotājiem uzskata, ka galvenais iemesls, kādēļ cilvēki piemēslo dabu, ir vienaldzība un zems intelekta līmenis. To atzinušo 69% jeb 716 respondentu.

 

Nākamais biežāk minētais iemesls neatbildīgai cilvēku rīcībai ir atkritumu urnu trūkums vidē. To atzinuši 17% jeb 180 balsotāji.

 

11% jeb 109 balsotāji norāda, ka maksa par atkritumu izvešanu ir pārāk augsta un tas ir galvenais iemesls, kādēļ cilvēki piegružo dabu. Bet tikai 3% (32 atbildes) uzskata, ka daba tiek piesārņota, jo mājsaimniecības nav noslēgušas līgumu ar atkritumu apsaimniekotājiem.

 

Reklāma
Reklāma

Aptauja vēlreiz pierāda, cik būtiski ir īstenot dažādas sabiedrības izglītošanas aktivitātes, skaidrojošas kampaņas. Tieši tādēļ Lielās Talkas organizatori šogad īpašu uzmanību pievērš vides izglītībai.

 

Papildus informācija: 

Indra Soika, Lielās Talkas mediju koordinatore,

aģentūras "EKO Media" projektu direktore, tālrunis: 67804066, mob.tālr.: 26455823, e-pasts: prese@talkas.lv, www.talkas.lv