Grupas "Prāta Vērta" mūziķis Māris Mihelsons nodeva asinis radiniekam

Iemesli, kāpēc mēs nododam asinis, ir dažādi. Kādu uz to pamudinājusi nejaušība, kādu - mīļa cilvēka saslimšana. Vēl kādam – labi padarīta darba sajūta. Kāpēc tu pirmo reizi nodevi asinis?

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

"Teikšu godīgi, nekad agrāk, es nebiju ziedojusi savas asinis, bet, noskatoties filmiņu par Māri Mihelsonu, sapratu, ka veselības problēmas – vieglākas/smagākas – var gadīties visiem. Kas gan var palīdzēt, ja ne apkārtējie? Kam gan tu vari palīdzēt, ja ne apkārtējiem? Tā nu es nolēmu doties un ziedot asinis pilnīgi bez jebkādas nojausmas par to, kas mani tur sagaidīs. Biju patīkami pārsteigta, ka VADC apkalpošana bija tik jauka un patīkama, salīdzinot ar citām veselības iestādēm Latvijā. :) Kopumā es pavadīju ~ 20 minūtes nododot asinis, sākumā man veica analīzes, kad apstiprinājās, ka es esmu derīgs donors, es ziedoju mazu daļu savas asinis. Es gribu aicināt citus cilvēkus, lai arī viņi apsver domu ziedot mazu laiku savas ikdienas, lai palīdzētu kādam :)" Linda Zelmene.

 

SKATIES VIDEO, KAS UZRUNĀJA ASINS DONORI LINDU!



 

SKATIES OPERAS SOLISTES KRISTĪNES ZADOVSKAS VIDEO STĀSTU!

 

Izstāde

21. martā Valsts asins donoru centrs atklāja asins donoru kampaņas Esi sasniedzams donoru stāstu izstādi, kurā cilvēki no visas Latvijas stāsta, kādēļ piedalās asins donoru kustībā un ar savu pieredzi motivē arī citus cilvēkus kļūt par donoriem. Līdz 4. aprīlim izstāde būs apskatāma tirdzniecības centra Origo pirmajā stāvā.

Reklāma
Reklāma


Izstādē asins donori stāsta par notikumiem, kas viņus pamudinājuši ziedot asinis un aicina citus palīdzēt un, iespējams, glābt kāda dzīvību. Šie stāsti ir daļa no asins donoru sociālās kampaņas Esi sasniedzams!.


"Pirms pāris gadiem mana meita dzemdībās zaudēja lielu daudzumu asiņu un bija nepieciešami donori. Protams, es biju viena no pirmajām, kas pieteicās. Tajā mirklī apzinoties, ka tavas asinis vēlreiz atgriežas pie tevis paša bērna un mazbērna, lai palīdzētu viņiem izdzīvot, jutu, ka manas asinis dāvā vērtīgāko – dzīvību" kādā no asins ziedotāju stāstiem savos iespaido dalās ilggadējā donore Nadežda Petrovska.


"Mēs bieži vien nemaz nezinām, ka tepat, mums līdzās ir cilvēki, kas ar savu nesavtīgo rīcību ir izglābuši desmitiem dzīvību. Katra donora stāsts ir īpašs un mēs vēlamies iedrošināt potenciālos donorus uzdrošināties un iesaistīties donoru kustībā, kas līdz ar jauno reģistrēšanās sistēmu tiek uzlabota," stāsta Valsts asinsdonoru centra Donoru nodaļas vadītāja Tamāra Kļaveniece.

 

Esi sasniedzams!
Jau iepriekš ziņots, ka Latvijas iedzīvotājiem ir jauna iespēja reģistrēties elektroniskajā datu bāzē, lai turpmāk ar īsziņas vai e-pasta palīdzību saņemtu aicinājumu ziedot asinis brīdī, kad Valsts asinsdonoru centrā būs nepieciešamas tieši potenciālā ziedotāja grupas asinis.  Pirmajās divās kampaņas nedēļās elektroniskā datu bāze guvusi sabiedrības atsaucību.
"Jaunais asins donoru reģistrs ļauj ērti, precīzi un īstajā laikā uzrunāt cilvēkus, kas ir gatavi palīdzēt un ziedot asinis, tādēļ esam gandarīti par plašo atsaucību un jauno donoru aktivitāti. Spēcīga donoru kustība veicina sabiedrības veselību, un mums, kā vietējam zāļu ražotājam tas ir svarīgi", iesaistīšanos donoru elektroniskās reģistrēšanās sistēmas izveidē  skaidro AS Grindeks valdes priekšsēdētājs Jānis Romanovskis.


Ieskaties: www.vadc.lv