Dodies uz simulāciju telpu Citāda Klase!

Otrdien, 15.martā plkst. 11:00, Rimi hipermārketā tirdzniecības parkā Alfa tiks atklāta pirmā simulāciju telpa Citāda Klase. Ziedojumu kampaņas Palīdzi Palīdzēt! ietvaros lielākajos Rimi hipermārketos Rīgā simulāciju telpā Citāda Klase iedzīvotāji „gida” pavadībā varēs piedalīties īsā imitētā mācību stundā, kā arī iepazīties ar mācību palīglīdzekļiem, kurus ikdienā izmanto skolēni ar īpašām vajadzībām.

FOTO: Ieva Bērtulsone, celiq@inbox.lv

Citādas Klases telpas visu marta mēnesi bez maksas varēs apmeklēt jebkurš interesents, lai labāk izprastu un izjustu, kā norisinās mācību process bērniem ar redzes, dzirdes, kustību vai garīgās attīstības traucējumiem.

Citādās Klases telpās būs iespējams piedzīvot pilnīgi citādu mācību procesu. Tajās vienlaicīgi varēs viesoties un piedalīties imitētajā mācību stundā viens vai divi cilvēki. Savukārt telpu ārpusē būs aplūkojami dažādi palīglīdzekļi, kas palīdz uztvert informāciju un apgūt zināšanas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Mācību stundā „gida” pavadībā interesentiem būs iespēja pildīt uzdevumus, kurus padarīs sarežģītus ar īpaši veidotiem palīglīdzekļiem radītie redzes, dzirdes un citi traucējumi. Turklāt ikviens varēs iepazīties ar dažādām tehnoloģijām, piemēram, datora peli, ko lieto ar pēdu, un īpaši pielāgotiem materiāliem audio, video un citos formātos, piemēram, vieglajā valodā. Tāpat arī interesenti varēs skatīties sižetus no mācību stundām speciālajās klasēs, kuros uzskatāmi parādīts pats mācību process.   

„Citādas Klases mērķis ir palīdzēt cilvēkiem apjaust, kāda ir ikdiena, kā mācās skolēni ar īpašām vajadzībām. Ar speciālu simulāciju palīdzību „gida” pavadībā klases telpas apmeklētājs varēs piedzīvot sajūtas, saskarties ar tām problēmām, kuras katru dienu pārvar cilvēki ar redzes, dzirdes, kustību un garīgās attīstības traucējumiem. „Gidu” lomas uzņemsies projekta Palīdzi Palīdzēt! vēstnieki – Kaspars Zlidnis, Lorija Cinkusa, Zane Eniņa un Māris Olte –, kā arī projekta komanda un brīvprātīgie,” stāsta viens no Palīdzi Palīdzēt! idejas autoriem, portāla Pasakas.net vadītājs Edmunds Vanags.  

Portāla Pasakas.net un uzņēmuma Rimi Latvia īstenotās ziedojumu kampaņas Palīdzi Palīdzēt! mērķis ir radīt digitālus, bez maksas pieejamus, multimediālus mācību līdzekļus bērniem ar īpašām vajadzībām. Tās laikā ikviens aicināts sniegt finansiālu palīdzību, lai bērni ar redzes, dzirdes, kustību un citiem traucējumiem Latvijā varētu saņemt pilnvērtīgu izglītību. Palīdzēt radīt digitālos mācību līdzekļus bērniem ar īpašām vajadzībām ir iespējams, ziedojot Rimi un Supernetto veikalu ziedojumu kastītēs, portālos Ziedot.lv un Pasakas.net, kā arī zvanot uz ziedojumu tālruni  90006685  (maksa Ls 1).
 
Kampaņa Palīdzi Palīdzēt! norisināsies no 1. marta līdz 31. maijam.
 

Reklāma
Reklāma