Piesakies bezmaksas apmācībai darbam ar bērniem ar īpašām vajadzībām

Ar semināriem šā gada 11. un 12. martā Rēzeknes slimnīcas Konferenču zālē (18. novembra ielā 41, Rēzeknē) Valsts SIA „Nacionālais rehabilitācijas centrs „Vaivari”” (NRC „Vaivari”) sadarbībā ar Rīgas Stradiņa universitāti (RSU) projekta „Nacionālais daudzfunkcionālais atbalsta centrs Vaivaros bērniem ar īpašām vajadzībām” ietvaros uzsāk speciālistu apmācības Latvijas reģionos.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Jau ziņots, ka NRC „Vaivari” tajā īstenotā Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) finanšu instrumenta finansētā projekta „Nacionālais daudzfunkcionālais atbalsta centrs Vaivaros bērniem ar īpašām vajadzībām” ietvaros plāno darbam bērniem ar īpašām vajadzībām apmācīt vairāk nekā 200 speciālistu visā Latvijā.

Apmācībās aicināti piedalīties Latvijas ģimenes ārsti, ārsti – rehabilitologi, terapeiti, sociālie darbinieki, pedagogi, vecāki, organizāciju pārstāvji, studenti un citi interesenti. Dalība ir bezmaksas. Pēc lekciju noklausīšanās tiks izsniegts sertifikāts.

Semināros 11. un 12. martā no plkst. 10:45 līdz 18:00 notiks lekcijas tematos par sociāli medicīniskā rehabilitācijas plāna izstrādi, psiholoģisko atbalstu bērniem un vecākiem rehabilitācijā, individuālo tehnisko palīglīdzekļu pielāgošanu, funkcionālajiem aspektiem iekļaujošajā izglītībā, funkcionēšanas novērtēšanu, rehabilitācijas tehnoloģijām, spasticitātes mazināšanu un atlasi bērnu iekļaušanai rehabilitācijas programmā.

Lekcijas lasīs tādi RSU un NRC „Vaivari” speciālisti, kā prof. Aivars Vētra, asoc. prof. Anita Vētra, Latvijas ergoterapeitu asociācijas prezidente Dr. Lolita Cibule, Vaivaru pamatskolas direktore Mag. paed. Inese Kārkliņa un psiholoģe un smilšu spēļu terapeite Inese Ābola.

Pieteikšanās semināriem un papildinformācija:
Ilze Rozentāle,
EEZ projekts „Nacionālais daudzfunkcionālais atbalsta
centrs Vaivaros bērniem ar īpašām vajadzībām”
Asaru prospekts 61, Jūrmala, LV-2008
Tālr.: 28339705
E-pasts: eezprojekts@nrc.lv

NRC „Vaivari” tiek īstenots EEZ finanšu instrumenta finansēts projekts, kura ietvaros top daudzfunkcionāls atbalsta centrs bērniem ar īpašām vajadzībām, kas nodrošinās bērnu ar īpašām vajadzībām veselības, sociālās aprūpes un izglītības kvalitātes uzlabošanu un ļaus realizēt šo bērnu un viņu ģimeņu tiesības uz harmonisku attīstību, integrāciju sabiedrībā un citiem bērniem līdzvērtīgu dzīves kvalitāti. Jaunais centrs būs ne tikai rehabilitācijas institūcija, bet arī vienas pieturas aģentūra, kurā vecāki varēs vienuviet saņemt profesionālu informāciju par bērnam ar īpašām vajadzībām nepieciešamo un iespējami tuvu dzīvesvietai pieejamo veselības aprūpi, rehabilitāciju, sociālo aprūpi un izglītību.

 

Reklāma
Reklāma