Valentīndienā Glābējsilītē ievietots jau astotais bērniņš

14. februārī, plkst.13.30 Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas teritorijā esošajā glābējsilītē jeb Baby Box ielikts puisītis, informē www.kasjauns.lv.

Ilustrācija: Jānis Beķeris, mammam.lv/tetiem.lv

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ilustrācija: Jānis Beķeris, mammam.lv/tetiem.lv

Bērniņš ir vesels, silītē tika ievietots divu dienu vecs, svars piedzimstot bija 3,9 kilogrami un garums — 51 centimetrs. Puisītis ievietots Bērnu slimnīcas 19.jaundzimušo nodaļā. Par notikušo jau ir informētas visas atbildīgās institūcijas.
Šis ir astotais bērniņš, kas Latvijā ievietots glābējsilītē.
Pirmā glābējsilīte Latvijā tika atklāta Rīgā 2009.gada septembrī. 2010.gada oktobra sākumā glābējsilīte tika izveidota arī Liepājā, bet šī gada 28.janvārī glābējsilīte atklāta Daugavpilī. Līdz šodienai glābējsilītēs ievietoti septiņi mazuļi — seši Rīgā un viens Liepājā.

 

Jau ziņojām, ka Glābējsilīte tika atklāta 2009. gada 8.septembrī. Atstājot bērnu kastītē, pēc divām minūtēm atskan signāls māsu postenī. Jaundzimušais tiek paņemts, lai veiktu medicīniskās pārbaudes. Pēc tam slimnīca sazinās ar Vidzemes priekšpilsētas bāriņtiesu, lai bērns tiktu nodots bērnunamā un viņam atrastu vecākus. Kad bērns tur ieguldīts, ārā viņu izņemt vairs nevar, jo durvis automātiski bloķējas. Par to līdzās Baby Box ir informācija, arī Grūtniecības krīzes centra konsultatīvais tālrunis, pa kuru visu diennakti zvanot nelaimē nonākušās sievietes var saņemt psiholoģisku un praktisku palīdzību.
Pašlaik Baby Box jeb Glābējsilīte ir Rīgā, Liepājā un Daugavpilī. 
 

 

Reklāma
Reklāma

Izlasi rakstu, kā klājas līdz šim Latvijas glābējsilītēs ievietotajiem mazuļiem.

 

Avots: www.kasjauns.lv