Ceļojošā fotoizstāde SOS bērnu ciematu atbalstam

Šī gada 11. februārī tiks atklāta ceļojošā fotogrāfiju izstāde un grāmata Nosargā sapni, kas tapušas sadarbojoties Latvijas SOS bērnu ciematu asociācijai un Fotokluba SIENA fotogrāfiem.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Izstādes un fotogrāmatas galvenie varoņi ir bērni, kuri zaudējuši vecāku gādību un savas jaunās mājas ir raduši SOS bērnu ciematu ģimenēs. Izstādi atklās Austrijas vēstniece Latvijā Hermine Poppeller, pasākumā piedalīsies arī projekta aizbildnis un grāmatas ievadvārdu autors, hokeja kluba Dinamo Rīga kapteinis Sandis Ozoliņš.

Reklāma
Reklāma


No 12. februāra izstāde Nosargā sapni plašam interesentu lokam būs apskatāma tirdzniecības centrā Spice, bet vēlāk dosies uz Jelgavu, Bausku un Valmieru.

Izstādes un fotogrāmatas Nosargā sapni atklāšana notiks 11. februārī plkst. 17.00 viesnīcā Radisson Blu Daugava, un tās ietvaros notiks labdarības izsole SOS bērnu ciematu darbības atbalstam. Izstādes darbos un grāmatā piecu fotogrāfu skatījumā, iemūžināti mirkļi no bērnu ikdienas un svētkiem 2010. gada vasarā. Tie ļauj apjaust, cik trausls, sargājams un paļāvības pilns ir katrs bērns un cik ļoti tam nepieciešama pieaugušo cilvēku labvēlība un atbalsts.
 
Ar saviem emociju bagātajiem darbiem Fotokluba SIENA fotogrāfi – Evita Dzanuškāne, Uldis Krusts, Imants Silkāns, Liena Šneidere un Mārtiņš Vanags aicina pieaugušos palīdzēt bērniem, kuri zaudējuši savus vecākus un atbalstīt SOS bērnu ciematus, lai bērni var izaugt ģimenēs. Atbalstu SOS bērnu ciematiem var sniegt iegādājoties izstādes darbus, fotogrāmatas vai vienkārši ziedojot.

Projekta aizbildņa lomas laipni uzņēmušies Austrijas vēstniece Latvijā Hermine Poppeller un hokeja kluba Dinamo Rīga kapteinis Sandis Ozoliņš.

Grāmata Nosargā sapni pieejama Jāņa Rozes grāmatnīcās visā Latvijā.

Par SOS bērnu ciematiem
Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācija ir labdarības organizācija, kas nodrošina ilgtermiņa ģimenes modeļa aprūpi bez vecāku gādības palikušiem bērniem un īsteno ģimeņu stiprināšanas projektus. Latvijā divos SOS bērnu ciematos - Īslīcē un Valmierā, kā arī SOS jauniešu mājās Jelgavā un Iecavā - atbalstu un drošību raduši 145 bērni no visas Latvijas. SOS ģimeņu stiprināšanas projekti sniedz nepieciešamo atbalstu un palīdzību vairāk kā 500 bērniem no Valmieras, Rīgas un Olaines novada sociālā riska ģimenēm.

Par Fotoklubu SIENA
Fotoklubs ir domubiedru grupa, kurus vieno mērķi - būt fotogrāfijā, būt procesā, radīt. Klubs pastāv kopš 2006.gada un savā darbības laikā ir radījis interneta portālu fotogrāfiem, fotokursu programmu, kluba biedri piedalījušies neskaitāmās izstādēs un konkursos Latvijā un pasaulē.

Ieskaties: www.sosbernuciemati.lv