Krievijā piedzimis 7,21 kilogramu smags zēns

Krievijas Tālo Austrumu pilsētā Habarovskā ir piedzimis unikāls puisēns, kas ir 67 centimetrus garš un 7,21 kilogramu smags, informā ziņu portāls www.kasjauns.lv.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

"Piecu vai sešu kilogramu smaga bērna piedzimšana ir robeža akušieru izpratnē, bet tik milzīgs auglis ir unikāls gadījums. Puisēns ir vesels un labi attīstīts," žurnālistiem piektdien paziņoja Habarovskas perinatālā centra dzemdību nodaļas vadītāja Svetlana Veršiņina. Jaundzimušais ir kļuvis par smagāko jebkad Krievijā dzimušo bērnu
Bērna māte ir 33 gadus veca grāmatvede Vera Ovčiņņikova, kuras ģimenē šis ir jau otrais bērns. Viņas meita piedzima pirms 14 gadiem un svēra 3,9 kilogramus, kas ir normāls svars zīdainim.
2009. gadā Krievijas pilsētā Samarā piedzima zīdainis, kas bija 6,75 kilogramus smags, un šis gadījums tolaik tika atzīts par unikālu.
Savukārt, Indonēzijā 2009.gada 21.septembrī pasaulē ar ķeizargrieziena palīdzību nāca zīdainis, kura svars pārsniedza astoņus kilogramus, bet garums bija 62 centimetri. Gan māte, gan bērns pēc dzemdībām bija labā veselības stāvoklī un jaundzimušais tika atzīts par smagāko jebkad dzimušo bērnu Indonēzijā.

Brašuļa foto skati šeit!

Avots: www.kasjauns.lv

Reklāma
Reklāma