12 gadus veca meitene Krievijā dzemdē mācību stundas vidū

Jakutijā kāda 12 gadus veca skolniece mācību stundas vidū dzemdējusi bērnu. Meitene līdz pēdējam brīdim nemaz nenojauta, ka ir stāvoklī, bet, sākoties dzemdību sāpēm, skolotāji nolēma, ka viņai ir apendicīta lēkme.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

"Dzemdības noritēja bez sarežģījumiem. Šobrīd gan māte, gan bērns jūtas normāli," pavēstīja pārstāvji no dzemdību nama, uz kurieni meiteni nogādāja uz skolu izsauktā ātrā palīdzība.
Pēc mediķu vārdiem, neraugoties uz jauno vecumu, meitene fizioloģiski jau bija gatava dzemdībām.
Kā atklājies, bērna tēvs mācās tajā pašā skolā septītajā klasē. Jakutskas apgabala apstiprināja, ka notiek pārbaude, taču uzsvēra, ka krimināllieta netiks ierosināta nozieguma sastāva trūkuma dēļ.
"Bērna tēvs netiks saukts pie kriminālatbildības, jo viņam pašam vēl nav 18 gadu. Pēc likuma Krievijā sods draud tikai pilngadīgiem pilsoņiem, kas veikuši seksuāla rakstura darbības ar nepilngadīgajiem. Šajā gadījumā gan māte, gan tēvs ir bērni, kurus nevienam nav tiesību saukt pie šādas atbildības. Turklāt ir ļoti grūti pierādīt, kurš šajā situācijā ir vainojams vairāk - meitene vai zēns. Nedrīkst visā apsūdzēt septītklasnieku tikai tāpēc, ka viņš ir puika," komentēja advokāts Romāns Bujanovs.

Māte svin 25.dzimšanas dienu, meitai jau 12
Savukārt, Lielbritānijā savu 25.dzimšanas dienu šogad nosvinēja meitene, kura dzemdēja 13 gadu vecumā. Viņas meitai šobrīd jau ir 12 gadi. Lielbritānijas jaunākā māte Ketlīna Mosa nespēj noticēt, ka bijusi savas meitas vecumā, kad laidusi pasaulē savu pirmdzimto. Vienaudži par viņu ņirgājās un apsaukāja, bet neskatoties uz grūtībām, Ketlīnas meitai nesen apritēja 12 gadi.
Ketlīna dzemdēja 12 gadu vecumā, 1998.gadā, pēc tam, kad brīvdienu laikā Ziemeļvelsā bija zaudējusi nevainību kopā ar kādu 14 gadus vecu ģimenes draugu. „Mēs abi pirms tam bijām nevainīgi. Mums nebija ne jausmas ar ko tas varētu beigties,” stāsta jaunā māmiņa. „Man nekad iepriekš nebija drauga un tā bija pirmā reize, kad mīlējāmies.
Tikai četrus mēnešus vēlāk Ketlīna uzzināja, ka ir stāvoklī. „Es turēju to noslēpumā. Biju naiva un cerēju, ka tas pazudīs, bet, protams, ka tā nenotika.”   

Britu jaunākie vecāki
Eiprilai Vebsterei un Neitanam Fišbērnam izdevās ieņemt bērnu jau trīspadsmit gadu vecumā.
Par to, ka Eiprila ir stāvoklī, viņa uzzināja dienu pirms savas 14.dzimšanas dienas. Grūtniecība noritēja bez sarežģījumiem un dēls Džeimijs nāca pasaulē ar ķeizargrieziena palīdzību šā gada 15.novembrī, sverot četrus kilogramus.
Pēc 11 slimnīcā pavadītām dienām bērns tika atzīts par veselu un varēja doties mājās.
Eiprila stāsta: „Džeimijs nebija plānots, bet es domāju kļūt par lielisku māti. Viņš ir perfekts un es viņam sniegšu visu ko vien viņš vēlēsies”.

Uzziņai:
Lielbritānijas jaunākā māte ir Terēza Midltone. 2006.gadā viņa laida pasaulē savu pirmdzimto, būdama vien 12 gadus veca.
Par Lielbritānijas jaunāko tēvu atzīts Šons Stjuarts no Bredfordas. 1998.gadā viņš kļuva par jaunāko britu tēvu, būdams 12 gadus vecs.
Lielbritānijā ir vislielākais skaits pusaudžu, kas kļuvuši par vecākiem.

 

BILŽU GALERIJU SKATIES ŠEIT!

 

Reklāma
Reklāma

Avots: www.kasjauns.lv