Norvēģi palīdz Latvijas ģimenēm

Norvēģu ģimenes palīdz latviešu trūkumā nonākušajām ģimenēm izkļūt no krīzes un nostāties uz kājām, sniedzot ne tikai materiālu atbalstu, bet arī prieku, draudzību un mīlestību. Pēc pirmā raksta norvēģu laikrakstā Aftenposten atsaucās vairākas norvēģu ģimenes, kas sniedza palīdzību latviešu ģimenēm. Šeit ir trīs piemēri, kuru ģimeņu dzīves mainījās pateicoties Norvēģijai!

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Vizbulītes ģimene:
”Esmu ļoti pārsteigta, kā jaunieši var, kā to dara Matīss un Oskars, palīdzēt tik daudz ģimenēm! It sevišķi viņu vecumā. Pati palīdzību saņemu ļoti reti, un šajā brīdī tas ir nenovērtējami, ko puiši dara!” saka Vizbulīte.
Pateicoties Eurikai un Aftenposten rakstam Vizbulītes ģimenei radās atbalstītājs no Norvēģijas, kas katru mēnesi sniedz palīdzību. Vizbulīte atdzīst, ka bez šādas palīdzības viņa pat nespēj iedomāties, kā tagad dzīvotu! Nebūtu ne siltā ūdens, ne elektrības, un bērni nevarētu iet skolā. Norvēģu atbalstītāja Liv Holmen arī bija sarūpējusi Ziemassvētku dāvanas, ko pasniedza ar asarām acīs Vizbulītes trīs bērniem. Arī pati Vizbulīte vairs nespēja slēpt prieka asaras, un, mums dodoties prom, atrakstīja vēstuli, ka ir ļoti, ļoti, ļoti pateicīga par visu!
Šī nav tikai īstermiņa palīdzība, jo tas ģimenei sniedz motivāciju, spēku un enerģiju ilgam laikam. Tiek piešķirta nozīme dzīvei, apjausma, ka kāds par tevi uztraucas un esi kādam nepieciešams..
 
Baibas ģimene:
Baiba ir divu jauku dvīņu meitiņu māte, kuras vīrs krīzes un parādu dēļ veica pašnāvību.
Kopš dienas, kad norvēģu ģimenes sāka palīdzēt, dzīve ļoti, ļoti mainījās uz labo pusi. „Esmu ļoti pateicīga, jo vienai ar meitiņām ir grūti. Nav ne mātes, kas palīdz, ne draugu, kuri varētu palīdzēt auklēt bērnus. Nav naudas bērnu dārzam, un bieži vien, lai pagatavotu ēdienu, laiks atliek vien naktīs. Nemaz nerunājot par darba iespējām..” atklāj Baiba.
„Norvēģu palīdzība ir ļoti izmainījusi manu dzīvi, jo tagad spēju laist meitiņas bērnu dārzā, un man uzreiz ir pavērušās vairāk iespējas dzīvē sasniegt savus mērķus. Esmu ūdens aerobikas skolotāja, un ļoti ceru, ka tuvākajā laikā atradīsies arī iespēja turpināt strādāt šajā jomā. Vēlos arī apgūt angļu valodu,” stāsta meitiņu mamma.
„Atbalsts no Norvēģijas ir neizsakāms, jo tagad man ir brīvais laiks, un es spēju izdarīt vairāk. No bezizejas situācijas, depresijas un bailēm esmu atradusi izeju, tikai pateicoties Norvēģijas atsaucīgajām ģimenēm un Matīsam ar Oskaru,” ir pateicīga Baiba.
”Meitiņas Kate un Beāte aug stipras un veselas. Tas man dotajā brīdī ir vissvarīgākais, par ko esmu ļoti, ļoti pateicīga,” apgalvo Baiba.

Inetas ģimene:
Ineta ir māte ar dēlu Danielu. Starp Inetu un viņas dēlu ir ļoti liela mīlestība un rūpes vienam par otru.
Inetas hobijs ir zeķu adīšana, dažādu galdautu un citu izstrādājumu tamborēšana. Kopš dienas, kad Inetai uzradās atbalstītāju ģimene no Norvēģijas, Ineta atzīst, ka dzīve ir ļoti, ļoti mainījusies. Viņa ir neizsakāmi pateicīga, jo nezina, kur viņi tagad atrastos, ja nebūtu šāda palīdzība. Ineta apgalvo, ka vārds „paldies” ir vienkārši tukšs vārds - viņa nespēj vārdiem izstāstīt, cik tas ir nozīmīgi.
Ineta, adot zeķītes un strādājot diennaktī 10 stundas, spēj nopelnīt vien nieka divus latus. Bet viņa ir priecīga par to pašu, jo bijis laiks, kad pilnīgi nevienam nebija nepieciešamas zeķītes – līdz ar to nebija naudas ēdienam. Nemaz nerunājot par elektrības un siltā ūdens parādiem..
Norvēģi ļoti novērtēja un bija patīkami pārsteigti par zeķīšu augsto kvalitāti. Pati norvēģu ģimene tieši nodarbojas ar drēbju adīšanu, tādēļ vēlas sadarboties ar Inetu, pārdodot viņas zeķes Norvēģijā. Tas Inetai radīja patiesu prieku jo viņas darbu kāds spēj novērtēt. Un vēl vairāk - tas rada iespēju justies kādam nepieciešamai. Dodoties prom, arī Ineta uzraksta vēstuli, ka viņa ar dēlu būšot pateicīgais un laimīgākais cilvēks pasaulē, ja izdotos Norvēģijā realizēt viņas adītās zeķītes.
Šīs ģimenes ir dažas no daudzajām. Arī mēs pasakāmies jums par jebkādu atbalstu un atsaucību, ko esat snieguši.

Emociju pilni un ar asarām acīs norvēģu ciemiņi atvadās no šīm ģimenēm, un mēs kopīgi dodamies atpakaļ uz Rīgu. Pa ceļam mēs izveidojām plānus nākošajai vasarai. Norvēģi turpmāk ļoti vēlas ne vien sniegt palīdzību ģimenēm Latvijā īstermiņā, bet arī trūkumā nonākušās ģimenes integrēt sabiedrībā. Lai viņi nav atstumti, un visi cilvēki ir laimīgi un dzīvo pilnvērtīgu dzīvi! Liels paldies viņiem!


Mēs aicinām palīdzēt Eurika fonda attīstībai, lai varētu palīdzēt aizvien vairāk ģimenēm ne tikai ar pārtiku un mantām, bet arī finansiāliem ziedojumiem, vai privāti palīdzot ar darba spēku.
Aicinām arī visus palīdzēt, iegādājoties bērnu zīmētas Ziemassvētku kartiņas un kalendārus gan mūsu mājas lapā
www.eurika.lv, gan arī grāmatnīcās Jānis Roze, Zvaigzne ABC un citās tirdzniecības vietās. Par iegūtajiem līdzekļiem palīdzēsim Latvijas bērnu slimnīcu reanimācijas nodaļām iegādāties nepieciešamās iekārtas, lai bērniņi varētu ātrāk un kvalitatīvāk izārstēties.

Ziedojumu konts:
Biedrība Eurika
Reģ.nr: 40008113485
AS Hansabanka
HABALV22
Konta nr.: LV98HABA0551016777216

Ziedojums: Pabarosim bērnus

Vairāk informācijas un kontakti:
www.eurika.lv

Reklāma
Reklāma