Pazīstamāko Latvijas fotogrāfu darbu izstādi atklās ar mūziķu labdarības koncertu bērniem

Jau otro gadu labdarības organizācija Palīdzēsim.lv kopā ar Latvijas spožākajiem fotogrāfiem un tirdzniecības centru Spice rīko fotoizstādi, lai palīdzētu vākt līdzekļus Latvijas maznodrošināto ģimenēm un bērniem ar veselības problēmām. Labdarības izstādes atklāšana ar pazīstamu mūziķu uzstāšanos notiks 9. decembrī plkst. 16.00 tirdzniecības centra Spice 1. stāvā pie informācijas centra.

Foto: Artūrs Romanovskis.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Artūrs Romanovskis.

Izstādes atklāšana veidota kā pozitīvu emociju veltījums bērniem un ģimenēm no visas Latvijas, kas gada laikā saņēmuši labdarības organizācijas Palīdzēsim.lv atbalstu un kļuvuši par aizkustinošo fotostāstu varoņiem.

Lai radītu īpašu svētku sajūtu un iekrāsotu bērnu ikdienu, mūziķi Putnu balle, Mārtiņš Ruskis, Vita Baļčunaite, Māris Lasmanis, Andris Bulis un citi kopīgi dekorēs Labo vēlējumu egli un priecēs izstādes apmeklētājus ar muzikālu sveicienu. Mākslinieku un bērnu kopīgi dekorētā egle pēc izstādes atklāšanas nonāks bērnu aprūpes centrā Teika, lai priecētu tā iemītniekus Ziemassvētku laikā.

„Izstādes fotogrāfijās spilgti redzami bērnu likteņi, patiesi dzīves stāsti, asaras, skumjas un reizē arī prieks par saņemto palīdzību un atbalstu. Mēs redzam un ticam - jau paveiktais bērnu labā nav veltīgs - palīdzība dod iespēju bērniem kļūt par pilnvērtīgiem sabiedrības locekļiem un izbaudīt iespējas, ko citkārt viņi nespēj,” stāsta labdarības organizācijas Palīdzēsim.lv vadītāja Ilze Skuja.

„Īpaši Ziemassvētku laikā ikviens izjūt vēlmi pēc ģimenes siltuma, vienkāršām cilvēciskām attiecībām un patiesuma. Tāpēc izstādē redzamie Latvijas pazīstamāko mākslinieku fotostāsti ļauj uzskatāmi iepazīt tos, kam patiesībā šobrīd klājas visgrūtāk. Ziedosim, paveiksim labu darbu, un reāli palīdzēsim cilvēkiem, kuri atrodas mums tepat līdzās!” skaidro tirdzniecības kompleksa Spice direktore Iveta Lāce.

Izstādē savāktie līdzekļi tiks izlietoti bērnu medicīnas pakalpojumu segšanai, izglītības pasākumiem, pārtikai un arī dāvanām, piemēram, pagājušajā gadā daļa savākto līdzekļu tika novirzīta lauku bērnu atpūtas braucienam uz Līvu akvaparku. Pateicoties līdzcilvēku nesavtīgajai palīdzībai un plašajam atbalstītāju lokam, labdarības organizācija Palīdzēsim.lv nepilnu divu gadu laikā ir sniegusi atbalstu jau vairāk kā 350 bērniem.

Palīdzēsim.lv ir  labdarības organizācija ar  mērķi atbalstīt Latvijā dzīvojošus bērnus, kuriem ir veselības, sadzīves vai citas problēmas. Palīdzēsim.lv sadarbībā ar pazīstamiem Latvijas māksliniekiem veido fotostāstus, kā ziedotāju sniegtais atbalsts palīdzējis bērniem. Tādējādi ikviens ziedotājs, apmeklējot organizācijas mājas lapu, var tieši un nepastarpināti redzēt, kā, pateicoties ziedojumam, mainījusies bērna dzīve.

Izstāde tirdzniecības centra Spice 1.stāvā būs apskatāma līdz 9.janvārim. Izstādē piedalās fotomākslinieki: Ilmārs Znotiņš, Gvido Kajons, Jānis Saliņš, Artūrs Romanovskis, Rolfs Vendiņš, Santa Spilberga, Andrejs Terentjevs, Juris Dreimanis, Valdis Jansons, Gatis Gierts un Ieva Andersone.
 

Reklāma
Reklāma