Nopērc kartiņu un palīdzi bērniem!

Brāļi Matīss un Oskars Barkovski, lai varētu iegādāties Bērnu slimnīcu Reanimācijas nodaļām nepieciešamās iekārtas, veido kartiņas un kalendārus no bērnu zīmējumiem. Tos var iegādāties gan mājas lapā www.eurika.lv, kā arī vairākās grāmatnīcās, piemēram, Jāņa Rozes, Zvaigzne ABC, Jumavas izdevniecības un citās tirdzniecības vietās.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Bērni aktīvi un ar prieku zīmē
Arī Ziepniekkalna sākumskolas skolēni jau vairākus gadus atdod savus zīmējumus, lai ar tiem palīdzētu bērniem slimnīcā izveseļoties.
Skolotāja Astrīda Untiķe stāsta: „Pirmkārt, tā ir iespēja ar bērniem parunāt, ka ne visi bērni dzīvo pārtikuši un veseli. Līdz ar to bērniem tiek veidota līdzjūtīga attieksme pret citu cilvēku. Viņi apgūst, ka ne vienmēr, kaut ko dodot, jāņem arī pretī. Es uzskatu, ka skolotājai jau no 1. klasītes bērniem jāmāca to, ka ir jāpalīdz otram, kaut vai tas būtu tikai prieks, sagādājot skaistu zīmējumu, jo ar to otram bērnam var palīdzēt arī izveseļoties. Skolēni ļoti labprāt atsaucas, un atklāj arī savus stāstus, kā viņi ārstējušies, kā jūtas. Un pēc tādas sirsnīgas sarunas pozitīvā gaisotnē šie darbiņi arī top.”
Skolotāja Astrīda arī norāda, ka šādā veidā mainās bērnu vērtības. „Tiešām prieks, ka jūs bērniem dodat šādu iespēju, jo tas mudina būt atsaucīgiem, līdzjūtīgiem vienam pret otru. Acīm redzot viņu attieksme, vērojot ikdienas dzīvē, mainās, jo viņi sāk saprast kaut kādas vērtības dzīvē – galvenais ir draudzīgas attiecības ar cilvēkiem, labu lietu pateikšana un izdarīšana,” atklāj skolotāja.
Bērni zīmē ļoti skaistus un ar brīnišķīgu fantāziju apvītus zīmējumus. Skolotāja Astrīda atklāj to noslēpumu: „Tas viss nāk caur mīlestību un skolotājas attieksmi. Bērniem allaž esmu norādījusi, cik tas viņiem, man un citiem ir svarīgi. Bērni dara, cik spēj, un es allaž viņus uzslavēju par to, ka viņiem labi padodas. Skolēni to dara ar prieku, tas nav piespiesti! Viņi ļoti labprāt strādā un ir par to gandarīti. Mēs audzinām bērnus, ka vajag palīdzēt. Man ir ļoti liels prieks, ka strādāju šajā skolā, jo tas nes gandarījumu, ka var tik labu darbu darīt.”

INDRIĶIS DĀVIS. „Tas ir briedis. Lidojošais. Daudzi zīmēja briežus, tādēļ arī es nolēmu zīmēt to. Mēness ir tik spožs, jo ir nakts, tādēļ arī zvaigznes ir melnas – lai tās var redzēt,” stāsta puisis.


GUSTAVS. „Zīmēju, kā ir vaļā vārti ziemai. Gribējās arī uzzīmēt princesīti un cilvēku ar kronīti. Egles un sniegavīri ir kā sargi. Zīmēju, jo gribu palīdzēt citiem bērniem,” skaidro Gustavs.


ARTŪRS. „Uzzīmēju sniegavīrus. Viņi ir melni, jo ar zemēm apmētāti. Cenšos zīmēt smukāk, lai citiem bērniem varētu palīdzēt un viņiem būtu prieks. Mājiņa un koks ir brūnā krāsā, jo tādas ir arī piparkūkas,” saka Artūrs.

 
MIKUS. „Es zīmēju, kā ziemai ir vārti vaļā. Te iekšā vārtos, kur ir rozā, būs cilvēks – gribējās, lai viņš stāv, kur ir gaišs. Priekšā ir sniega vīri, kuri atrodas uz ledus. Tālāk ir zeme, bet vēl tālāk ir debesis,” norāda puisis.


Bērnu ārstēšanā iekārtas ļoti daudz palīdz...
Domājot par cilvēku aktivitātēm un labajiem darbiem, Rīgas Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcas intensīvās terapijas nodaļas virsārsts Vilnis Grīnbergs stāsta: „Tas vienmēr ir labs darbs – censties priekš kāda cita, nezināma cilvēka labā, jo šīs ierīces, kuras mēs lietojam, palīdz daudziem.”
Ārsts norāda, ka bieži vien savā ikdienas steigā nepamanām to, ko izdara citi, un to arī nākas atzīt. „To, ko viņi dara, vajag tikai atbalstīt. Labi, ka viņi turpina par to domāt un darīt. Lai viņiem veicās, un mēs būsim laimīgi arī turpmāk sadarboties,” saka ārsts.
V. Grīnbergs: „Par ierīcēm runājot, tās ļoti daudz palīdz. Piemēram, ierīce pacientiem, kuriem ir apdegumi. Speciāla lampa, kas bērniņu visu laiku silda. Un šī ierīce ir patiešām ļoti, ļoti laba, un līdz šim mums tādas nebija.
Vēl viena ļoti laba iekārta – narkozes ierīce, lai varētu bērniņus iemidzināt, jo līdz šim strādājām ar vecām ierīcēm. Tā ir mobila un viegli lietojama.
Kā arī – papildus aprīkojums vienai ierīcei, kurai pateicoties, nav jāizmanto katetras un jādur vēnā, artērijā vai pirkstā, lai paņemtu asins paraugus. Nav jāveic virkne analīzes. Ierīce, kas ļauj pieņemt dinamiskus lēmumus,” uzskaita ārsts. Bet tā ir tikai daļa no tā, kas ir iegādāts un vēl tiks iegādāts. Katra jauna iekārta ir ceļš uz ātrāku un kvalitatīvāku bērna izārstēšanos...

Reklāma
Reklāma

 

Ieskaties: www.eurika.lv