Par divus mēnešus vecas meitenītes noslepkavošanu aiztur abus vecākus

Aizdomās par divus mēnešus vecas meitenītes noslepkavošanu aizturēti viņas vecāki. Tēvs ir recidīvists, kurš savulaik līdz nāvei piekāvis savu māti, bet zīdaiņa māte mīl iedzert alkoholiskos dzērienus, ziņo www.kasjauns.lv.

FOTO: Rūta Ķiploka, fotohromija@inbox.lv

Iespējamais slepkavības motīvs — zīdaiņa raudāšana traucējusi vecākiem. Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava teic, ka 18.novembra vakarā līdz Rīgas policijai nonākusi informācija no kāda cilvēka, kurš paziņojis, ka, iespējams, ir izdarīts noziegums pret zīdaini. Policisti nekavējoties devās uz norādīto adresi Pārdaugavā, kur kādā dzīvoklī aizdomās par zīdaiņa slepkavību aizturēja abus vecākus.

Abi vecāki dzimuši 1975.gadā, dzīvo civillaulībā aptuveni gadu. Sievietei no pirmā vīra ir 1994.gadā dzimusi meita, kura bieži klaiņo, bet pati māte ļoti iecienījusi alkohola lietošanu. Savukārt zīdaiņa tēvs ir iepriekš piecas reizes sodīts. Pēdējā sodāmība viņam bija seši gadi cietumā par savas mātes piekaušanu līdz nāvei. Vīrietis ir arī narkotiku lietotājs.

20.novembrī abi vecāki apcietināti. Bērna mirstīgās atliekas vēl nav atrastas, lai gan policijai jau ir versijas, kur tās varētu būt.

Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 117.panta 2.daļas — par slepkavību pastiprinošos apstākļos, ja noslepkavota persona, vainīgajam apzinoties, ka tā ir bezpalīdzības stāvoklī. Minētais likuma pants vainīgās personas paredz sodīt ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu.

 

Avots: www.kasjauns.lv

Reklāma
Reklāma