Izaicinājums 5. līdz 8. klašu skolēniem — "Mākoņstūmēji 2010"

Tehniskās jaunrades nams Annas 2 aicina 5. līdz 8. klašu skolēnus pieteikties radošo uzdevumu komandu spēlēm Mākoņstūmēji 2010 un izgatavot savu salokāmo konstrukciju.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Saliekamas, salokāmas, savāžamas un vēl savādāk samazināmas lietas ir mums visapkārt – lietussargs, foto statīvs, gludināmais dēlis, skrejritenis u.c. Visi šie priekšmeti darba stāvoklī aizņem diezgan daudz vietas, un, lai tos pārvietotu, pārnēsātu un glabātu ir ļoti ērti, ja to izmērus varam samazināt. Pat NASA projektētās Marsa un citu planētu automātiskās zondes parasti ir salokāmas konstrukcijas.

Konkursa dalībnieku salokāmajai konstrukcijai darba stāvoklī ir jābūt vismaz 1,5 m augstai, brīvi stāvošai, bet salocītā veidā tā nedrīkst  pārsniegt 50*20*20 cm izmērus. Konstrukcijai darba stāvoklī jāspēj vismaz 1,5 m augstumā noturēt 100 g smagu objektu (piemēram, telefonu). Konstrukcijas svars nedrīkst pārsniegt 5 kg un tās materiālu izmaksas nepārsniedz 20 Ls. Konstrukcija var sastāvēt no elementāriem materiāliem (caurule, brusa, stienis, līste, loksne, skrūve u.t.t.) un paštaisītiem mezgliem, bet nedrīkst saturēt jau gatavus mehānismus un konstrukcijas.

Mākoņstūmēji ir inovatīvi, tehniski, aizraujoši un radoši risinājumi, kas veicina radošas un konstruktīvas attieksmes izmantošanu dažādu uzdevumu un situāciju risināšanā. Trakas idejas un izgudrojumi. Spēle piedāvā darboties komandā, darba grupā, kā arī nepieciešamības gadījumā uzņemties līdera lomu un atbildību.

Pieteikšanās termiņš: 2010. gada 3. decembris

Organizē: Tehniskās jaunrades nams Annas 2
Atbalsta: Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments


Vairāk: www.tjn.lv

 

Reklāma
Reklāma