Nodod asinis un ej uz filmu "Zāģis VII" 3D!

Šī gada 28. oktobrī no plkst. 10.00 līdz 13.00 Valsts asinsdonoru centrs rīko asins donoru dienu kinoteātrī Kino Citadele (13.janvāra ielā 18), un no plkst. 12.00 līdz 16:00 donori aicināti asinis ziedot specializētā autobusa izbraukumā pie kinoteātra Cinamon (Brīvības gatvē 372).

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Donoriem, kas ziedos asinis šo izbraukumu ietvaros, būs iespēja saņemt kino karti no ACMEFILM uz filmu ZĀĢIS 3D (Kino Citadele, filma tiek rādīta 3D formātā) vai ZĀĢIS VII (Cinamon, fima tiek rādīta ierastajā formātā) šo karti kinoteātra kasēs apmainot pret biļeti, donors varēs apmeklēt jebkuru Zāģa 3D vai Zāģa VII seansu – no 29.10.2010 līdz 11.11.2010 kinoteātros Kino Citadele un Cinamon. (Kino karte derīga vienai personai, vienam filmas apmeklējumam!).

N.B.! Šobrīd ļoti pateicamies AB grupas rēzus pozitīvajiem asins donoriem par atsaucību! Ņemot vērā to, ka slimnīcas ar šīs grupas asins komponentiem ir pilnībā nodrošinātas, turklāt asins komponentiem ir noteikts derīguma termiņš (eritrocītu masai tas ir 35 dienas), VADC līdz 11.novembrim AB grupas rēzus pozitīvos asins donorus nepieņems. Tomēr, ja Jums, kā AB rēzus pozitīvās asins grupas donoram, ir vēlme piedalīties šajā akcijā un ziedojot asinis saņemt kino karti uz filmu (donors varēs apmeklēt jebkuru Zāģa VII seansu k/t Cinamon, līdz 18.11.2010), tad Jums ir iespēja pieteikties asins ziedošanai 11. novembrī VADC, Sēlpils ielā 6, pa bezmaksas tālruni 80000003. Kino kartes 11.novembrī tiks nodrošinātas tikai AB rēzus pozitīvajiem asins donoriem un tikai tiem, kas iepriekš būs pierakstījušies uz šo asins ziedošanu!

Filmas ZĀĢIS (SAW) asins ziedošanas akcija aizsākta ASV, kur filmas izplatītājs Lionsgate sadarbībā ar ASV Sarkano Krustu sešus gadus pēc kārtas centās pievērst sabiedrības uzmanību asins donoru kustībai jeb asins un asins komponentu trūkumam. Latvijā šāda tradīcija aizsākās 2006. gadā un guva lielu atsaucību tieši gados jaunu donoru vidū — tad asinis ziedoja 89 donori. 2007. gadā, tādas pašas donoru dienas ietvaros kinoteātrī Parex Plaza (Kino Citadele), asinis ziedoja 102 donori, bet VADC specializētajā autobusā, asinis ziedoja 42 donori. 2008. gadā atsaucība bija vēl lielāka — asinis ziedoja 155 donori, bet 2009.gadā asinis ziedoja 161 donors, no kuriem 76 donori asinis ziedoja pirmo reizi mūžā.

 

VADC atgādina, ka par donoru var kļūt vecumā no 18 – 65 gadiem. Donora svars nedrīkst būt mazāks par 50 kg un pirms asins ziedošanas nedrīkst lietot alkoholu un smēķēt. Asins došana nav vēlama pēc nakts maiņas, saspringta darba, liela emocionāla pārdzīvojuma. Pirms asins ziedošanas vēlams lietot veselīgu uzturu, daudz šķidruma. Nedrīkst lietot treknus ēdienus asins došanas dienā, kā arī dienu iepriekš. Neēdis cilvēks asinis nevar nodot. VADC vērš uzmanību uz to, ka asinis pēc tetovēšanas, pīrsinga un ausu caurduršanas nevar ziedot sešus mēnešus.

Reklāma
Reklāma


Pēc asins ziedošanas donors saņem naudas kompensāciju 3LVL pusdienām, brīvdienu (saglabājot vidējo darba algu) asins došanas dienā un nākamajā dienā, iepriekš to saskaņojot ar darba devēju pēc Darba likuma 74. panta un ar uzņēmuma „G.Miežis Ārsts” atbalstu - Lietuvā ražotā produkta Hematogenas Vita + tāfelītes asins līdzsvara atjaunošanai organismā.

 

Ieskaties: www.vadc.gov.lv