Palīdzi sievietēm, kas dzīvo uz pulvera mucas!

Dzīve ir risku pilna. Taču tā ir arī skaista un ikvienam cilvēkam sniedz iespēju būt laimīgam. Tikai jāprot atrast līdzsvaru. Arī starp savu veselību un palīdzību citiem.

Mākslinieces Juta Policja un Elita Patmalniece apglezno Samsung Monte telefonus akcijas Dzīvei jāturpinās! labdarības izsolei.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mākslinieces Juta Policja un Elita Patmalniece apglezno Samsung Monte telefonus akcijas "Dzīvei jāturpinās!" labdarības izsolei.

Krūts vēža priekšā visas sievietes ir vienlīdzīgas. Tā ir pulvera muca, kas jātur grožos, regulāri pārbaudot savu veselību, jo laikus noteikta diagnoze nozīmē atveseļošanos. Bet uz vēl jo lielākas pulvera mucas nākas dzīvot sievietēm, kam šī diagnoze jau ir noteikta, un arī tām, kas jau atveseļojušās. Gan vēža atgriešanās draudu ziņā, gan vēl jo vairāk – psiholoģiski, jo Latvijā krūts vēža pacientiem psiholoģiskā palīdzība “nepienākas”. Sievietēm nākas pārdzīvot bailes, neziņu, sabiedrības neizpratni un grūtības pēc atveseļošanās atgriezties normālā dzīves ritmā.

Lai to mainītu, nepieciešams visas sabiedrības atbalsts, tāpēc šomēnes pēc Samsung iniciatīvas ir uzsākta ilgtermiņa kampaņa līdzekļu ziedošanai ar devīzi Dzīvei jāturpinās!. Ziedot var gan zvanot uz numuru 9000 6682 un ziedojot vienu latu, gan ar pārskaitījumu uz kontu LV69UNLA005001644095 (biedrība Dzīvības koks, reģistrācijas nr.: 40008087144).

Arī Samsung aktīvi iesaistīsies krūts vēža pacientu rehabilitācijas atbalstīšanā, līdz pat nākamā gada 25. februārim ziedojot 1 latu no katra pārdotā Samsung Monte mobilā telefona.  

 

Reklāma
Reklāma


Par savāktajiem līdzekļiem onkoloģisko pacientu atbalsta biedrība Dzīvības koks organizēs izglītojoši informatīvu semināru Latvijas ģimenes ārstiem Onkoloģisko pacientu psihosociālā rehabilitācija – realitāte arī Latvijā. Seminārs ļaus izplatīt visā valstī vērtīgu informāciju par psiholoģisko palīdzību krūts vēža gadījumā.

Vairāk par kampaņu un plašajām iespējām palīdzēt var uzzināt www.ribbon.lv. Kāpēc tāds nosaukums? Visā pasaulē rozā lentīte (pink ribbon) ir vispārzināms simbols apņēmībai stāties pretī krūts vēzim. Šajā oktobrī rozā lentītes, pateicoties Samsung, beidzot aizvien lielākā skaitā var redzēt arī pie mums.

Savu atbalstu kampaņai varēs paust arī portāla Draugiem.lv lietotāji, apmaiņā pret simbolisku ziedojumu pievienojot rozā lentītes simbolu sava profila attēlam vai izvēloties rozā lentītes „ādiņu” savam profilam.


Katru gadu Latvijā krūts vēzis tiek atklāts aptuveni tūkstoš sievietēm. Saņemot nepieciešamo palīdzību laikus un ilgstoši, lielākā daļa no viņām pēc dažiem gadiem varēs atskatīties uz notikušo ar smaidu un teikt: „Es to paveicu, es turpinu dzīvot!”

 

Ieskaties: www.ribbon.lv.