Parakstu vākšanas kampaņa "Pret seksa tirdzniecību"

Kampaņa Pret bērnu un jauniešu seksa tirdzniecību ir globāls The Body Shop projekts, un tā 1. posms tika uzsākts 2009. gadā. Šovasar visā pasaulē The Body Shop aizsāka parakstu vākšanas akciju – ar aicinājumu vietējām likumvarām reaģēt un pieņemt likumus, kas ierobežo cilvēku tirdzniecību un sniedz palīdzību cilvēku tirdzniecības upuriem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

„Apturi seksa tirdzniecību! Verdzība netika atcelta 1834. gadā. Katru gadu vairāk kā 2,5 miljoni cilvēku visā pasaulē tiek pakļauti cilvēku tirdzniecībai, un vismaz 1,2 miljoni no tiem ir jaunāki par 18 gadiem” – ar šādu saukli Latvijas lielākās nevalstiskās organizācijas  atsaukušās The Body Shop aicinājumam atklāt sociālās kampaņas Apturi bērnu un jauniešu seksa tirdzniecību 2. posmu – parakstu vākšanu petīcijai ar mērķi rosināt Latvijas Republikas lēmējvaru pieņemt likuma normu par seksuālo pakalpojumu pircēju sodīšanu, tādējādi vēršoties pret meiteņu un sieviešu tirdzniecību. Savāktos parakstus plānots šī gada 10. decembrī, Starptautiskajā Cilvēktiesību dienā iesniegt Latvijas Republikas parlamentam.

Ja šāda likuma norma tiks pieņemta, tad: 

• mazināsies pieprasījums meiteņu un sieviešu seksuālajai izmantošanai;

• mazināsies prostitūcijā iesaistīto bērnu īpatsvars;

• mazināsies sekstūristu interese un pieplūdums;

• Latvija nebūs pievilcīga cilvēku tirgotājiem;

• nostiprināsies cieņa pret sievieti, par vērtību kļūs līdztiesība starp sievietēm un vīriešiem;

• uzlabosies sabiedrības veselība, t. sk., veidosies pozitīva izpratne par seksualitāti;

Reklāma
Reklāma

• mazināsies atšķirīgie morālie standarti;

• būs iespējas nodrošināt valsts mēroga atbalstu meitenēm un sievietēm, lai izkļūtu no seksuālās izmantošanas.

"The Body Shop, iedvesmojoties no uzņēmuma dibinātājas Anitas Rodikas dzīves filozofijas un vērtībām, asi iestājas pret cilvēku tirdzniecību un rosina pasaules vadošos līderus un sabiedrību atzīt mūsdienu pasaulē, tajā skaitā arī Latvijā, pastāvošo verdzību. Kaut arī sabiedrībā kopumā attieksme pret aicinājumu pieņemt likuma normu par seksuālo pakalpojumu pircēju sodīšanu ir neviennozīmīga, mēs uzskatām, ka ir jāmudina sabiedrība uz diskusiju. Mums vienmēr ir bijis svarīgi runāt par notiekošajiem procesiem, kurus daļa sabiedrības „paturētu zem deķa”. Šodien, kad, iespējams, cilvēki vairāk nekā jebkad agrāk ir noguruši gaidīt kādu atnākam un atrisinām problēmas, mums ir iespēja pašiem aktīvi ieņemt savu pozīciju, lai veidotu savu un līdzcilvēku dzīvi labāku!" savā uzrunā pauda Ieva Gailuma, The Body Shop franšīzes ņēmēja Latvijā SIA Bodybalt direktore Baltijas valstīs

Cilvēku tirdzniecība ir trešā lielākā organizētās noziedzības industrija pasaulē, un tā pastāv visās pasaules valstīs, ne tikai nabadzīgajās. Katru gadu vismaz 1,2 miljoni bērnu un jauniešu nonāk tirdzniecībā, kur viņi tiek pakļauti seksuālai izmantošanai un tiek ekspluatēti kā lētais darbaspēks.


Saskaņā ar Apvienoto Nāciju sniegto informāciju, cilvēku tirdzniecība ir trešā lielākā un visstraujāk augošā kriminālā industrija pasaulē.

Resursu centra sievietēm Marta karstais tālrunis: 80002012.

 


Par kampaņu lasiet www.thebodyshop.lv