Spēļu konkursa "Par ūdru" nolikums

Līdz 2010. gada 22. novembrim skolēnus aicinām piedalīties konkursā Ūdru spēles, kurā ir iespēja izveidot savu izziņas spēli. Konkursa mērķis ir sekmēt skolēnu izpratni par dabu un tās likumsakarībām, kā arī iepazīties ar Latvijas Dabas muzeja Gada dzīvnieku 2010 – ūdru, tā bioloģiju un ekoloģiju, attiecībām ar citiem dzīvniekiem.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

MĒRĶIS
• Sekmēt skolēnu izpratni par dabu un tās likumsakarībām.

UZDEVUMS
• Iepazīties ar Latvijas Dabas muzeja Gada dzīvnieku – 2010 – ūdru, tā bioloģiju un ekoloģiju, attiecībām ar citiem dzīvniekiem.
• Izveidot spēli par ūdru.


RĪKOTĀJS
Latvijas Dabas muzejs.


DALĪNBIEKI
Vispārizglītojošo skolu un vides pulciņu audzēkņu komandas, katrā komandā līdz 5 dalībniekiem.


NORISE
Piedaloties konkursā, dalībnieki rada paši savu izziņas spēli. To var veidot individuāli dalībnieki vai komandas (ne vairāk kā 5 dalībnieki katrā). Spēle var būt dažāda pēc formas – lomu spēle, galda spēle, imitācijas spēle, datorspēle, kustību spēle u.c., tomēr tai jābūt ar izziņas elementiem (to spēlējot, dalībnieks uzzina kaut ko jaunu) par ūdru. Spēles garums – aptuveni 30 minūtes.


Spēle jāiesniedz Latvijas Dabas muzejā K.Barona ielā 4, Rīgā līdz 2010. gada 22.novembrim. Iesniegtās spēles vērtēs rīkotāja izveidota žūrija.


Noslēguma pasākums un žūrijas atlasīto spēļu prezentācija notiks Latvijas Dabas muzejā 2011. gada janvārī (precīzāka informācija tiks paziņota vēlāk).

Reklāma
Reklāma


VĒTĒŠANA UN APBALVOŠANA
Tiks vērtēta idejas oriģinalitāte un novitāte, vides izglītības saturs, izziņas vērtība, spēles atraktivitāte. Komandas saņems diplomus un veicināšanas balvas.


PIETEIKŠANĀS
Konkursa darbus lūdzam iesūtīt vai nogādāt Latvijas Dabas muzejā līdz 2010. gada 22. novembrim.


Sīkāka infromācija:
Una Bērziņa, Latvijas Dabas muzeja Izglītības nodaļa; tālr. 67356051; e-pasts: una.berzina@ldm.gov.lv